donderdag 13 juli 2023 om 14:15

Fabio Jakobsen heeft het niveau niet: “Pijnlijk om te zeggen, maar wel keiharde waarheid”

Video Fabio Jakobsen staat vandaag niet aan het vertrek van de twaalfde etappe van de Tour de France. Wel was de Europees kampioen nog in startplaats Roanne, waar hij de pers te woord stond. “Het is voor een sporter altijd een lastige beslissing”, zei hij voor de camera van WielerFlits over zijn opgave.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is wel de verstandigste beslissing, maar niet de leukste”, aldus de sprinter van Soudal Quick-Step. “Het liefst ga je door tot het einde, tot in Parijs. Maar er is pas over een week weer een sprint. Na de sprint van gisteren is het overduidelijk dat ik het niveau niet heb om me te mengen. Het is pijnlijk om te zeggen, maar het is wel de waarheid. Dan moet je je verlies nemen en zorgen dat je je herstelt.”

“Ik denk dat de aanloop naar de Tour goed was”, vervolgt Jakobsen. “Maar dan kom je ten val en dan is het lichaam ontregeld. Mijn lichaam is niet bezig met hard fietsen, presteren en sprinten, maar meer met er doorheen komen. En zelfs dat is moeilijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.