Fabio Jakobsen: “Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag”
foto: Cor Vos
woensdag 16 februari 2022 om 18:57

Fabio Jakobsen: “Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag”

Fabio Jakobsen wist vandaag zijn derde zege van het seizoen te boeken. Na sterk voorbereidend werk van Quick-Step-Alpha Vinyl, won hij in een massasprint de openingsrit van de Volta ao Algarve. “Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. Een sprinter kan zonder hen niet winnen, dit is hun overwinning”, zegt een dankbare Jakobsen in het flash-interview na afloop.

Jakobsen geeft ook aan dat de finale voor hem geen geheimen kende. “Ik ben blij dat ik opnieuw in Lagos gewonnen heb. Ik ken deze finish vrij goed, omdat we hier in de buurt op trainingskamp gaan en ik hier eerder al twee keer eerder gewonnen heb”, aldus de Nederlander. Toch deed het wel pijn. “Omdat we daarvoor een klein klimmetje deden en ik in de afdaling erna niet echt meer kon herstellen. Daarna was het gewoon vol gas naar de streep. Het was een goede twintig-seconden-sprint vandaag.”

Remco Evenepoel
Verder geeft Jakobsen aan dat hij vertrouwen had in een goede afloop. “Ik heb een goede winter gehad. En we hebben het parcours verkend, dus we wisten wat er kwam. En dan was er ook nog eens een perfect team, dat me perfect afleverde met nog tweehonderd meter te gaan, waarna ik mijn sprint kon beginnen”, zegt de sprinter, die één ploeggenoot in het bijzonder bedankt: Remco Evenepoel. “Ik moet Remco (Evenepoel, red.) bedanken: hij is hier voor het algemeen klassement, maar hij doet zijn werk in de lead-out perfect.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.