Fabio Jakobsen: “Ik wil winnen en daar krijg ik hier de grootst mogelijke steun bij”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
zaterdag 8 juni 2024 om 11:00

Fabio Jakobsen: “Ik wil winnen en daar krijg ik hier de grootst mogelijke steun bij”

Ride De overgang van Fabio Jakobsen van Soudal Quick-Step naar Team dsm-firmenich PostNL is gerust te bestempelen als een toptransfer. De 27-jarige Nederlander is het nieuwe boegbeeld van de ploeg, die aan een transitie begonnen is om terug te keren bij haar wortels: een sprintploeg. Reden genoeg voor een uitgebreid dubbelinterview in RIDE Magazine.

Jakobsen voelt zich als spurtbom verantwoordelijk voor het slagen van het nieuwe project van Iwan Spekenbrink. “Zeker! Uiteindelijk is dat ook de reden waarvoor ik naar deze ploeg ben gegaan. Ik vind hier mijn sportieve ambities. Ik weet ook dat er van de buitenwereld een beetje een vergrootglas op ligt. Het voorseizoen verliep voldoende, maar niet goed.”

“Er is een mooi plan gemaakt, maar iedereen heeft aan elkaar moeten wennen. En ook ikzelf moest me aanpassen. In vergelijking met de afgelopen zes jaar, zijn alleen de Shimano-plaatjes onderaan mijn schoen hetzelfde. In de winter zeiden we al dat we op z’n vroegst in de Giro ingespeeld zouden zijn.”

Dat heeft de ploeg daar niet kunnen laten zien. Door een harde valpartij in de elfde rit, zwaaide Jakobsen vroegtijdig af. Hij richt zich nu op de Tour de France. “Het is heel cliché, maar ik wil de komende jaren simpelweg sprints winnen. En het liefst zo veel mogelijk. Ik hoop hier de mooist mogelijke resultaten als sprinter neer te zetten. En dat zijn uiteraard de etappes in de grote rondes en de eendagkoersen die vaak in een sprint eindigen.”

“Ik zit hier op mijn plek en krijg de grootst mogelijke steun. Het liefst betaal ik dat zo snel mogelijk terug met zo veel mogelijk zeges.”

Dubbelinterview over de sprinttrein van Jakobsen en Kool
In de nieuwe RIDE Magazine (€9,95) gaan Fabio Jakobsen en Charlotte Kool in een dubbelinterview van 10 pagina’s dieper in op de sprintambities van Team dsm-firmenich PostNL. Ook hun coaches Albert Timmer (Kool) en Roy Curvers (Jakobsen) komen aan het woord. Zij vergelijken het verschil tussen de sprints bij mannen en vrouwen, maar zien ook parallellen met het sprintproject van Skil-Shimano tien jaar geleden, toen zij binnen een paar jaar uitermate succesvol waren met vooral Marcel Kittel. Lees het dubbelinterview in het 236 pagina’s tellende blad van RIDE. Bestel jouw exemplaar van het zomernummer 2024 van RIDE Magazine hier!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.