Fabio Jakobsen rijdt Giro d’Italia: “Evenepoel voor het roze, ik voor de sprints”

Door , vrijdag 10 januari 2020 om 14:40

Fabio Jakobsen maakt komend jaar zijn debuut in de Giro d’Italia. De 23-jarige Nederlands kampioen voert Deceuninck-Quick-Step aan als het gaat om de massasprints. In een jong team is Remco Evenepoel de kopman voor het klassement, samen met James Knox. “Het is een heel mooie Giro voor sprinters”, vertelt Jakobsen.

De Ronde van Italië is ook meteen het hoofddoel voor Jakobsen. “Daar staat de grootste rode cirkel omheen”, zegt hij voor onze camera. “Iljo Keisse gaat mee als koerskapitein. Daarnaast kan ik in de sprints rekenen op Mikkel Frølich Honoré, Davide Ballerini en Florian Sénéchal. Dat is geen onaardige lead out, denk ik. James Knox en Remco Evenepoel gaan ook mee. Die laatste zal vooral op de eerste roze trui mikken, tijdens de proloog in Budapest. De twee dagen erna zijn er meteen twee sprints en dat zijn al bijna net zo veel kansen als in de Vuelta!”

Afgelopen seizoen won Jakobsen twee etappes in de Ronde van Spanje. Voorafgaand aan de Giro rijdt de jongeling de volgende koersen:

Voorlopig programma Fabio Jakobsen
flag-es Vuelta a Valencia
flag-pt Volta ao Algarve
flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne
flag-it Tirreno-Adriatico
Hoogtestage
flag-tr Tour of Turkey
flag-de Eschborn-Frankfurt
flag-it Giro d’Italia

Giro-speerpunten Jakobsen en Evenepoel voor Deceuninck-Quick-Step – foto: Cor Vos


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.