Fabio Jakobsen sprint naar dagsucces in derde etappe Ronde van Turkije

donderdag 18 april 2019 om 13:33
Fabio Jakobsen sprint naar dagsucces in derde etappe Ronde van Turkije

Fabio Jakobsen - foto: Cor Vos

In Edremit heeft Fabio Jakobsen de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De snelle Nederlander van Deceuninck-Quick Step nam in de Turkse kustplaats op overtuigende wijze de maat van Sam Bennett (BORA-hansgrohe) en Mark Cavendish (Dimension Data) in de massasprint.


De kortste rit van de Ronde van Turkije begon in Çanakkale. Van daaruit waren het vrijwel direct zes renners die voor het offensief kozen. Ahmet Örken en Ferit Samli vertegenwoordigden de Turkse nationale selectie in de kopgroep van de dag. Zij werden vergezeld door Victor Langellotti (Burgos-BH), Urko Berrade (Euskadi-Murias), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia) en Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise).

Koplopers worden netjes ingerekend 
Örken won onderweg de ‘Turkish Beauty Sprint’, waarna hij zich liet afzakken. Het duurde even voor hij terug in het peloton was, daar de voorsprong van de koplopers steeds tussen de twee en drie minuten schommelde. Maar de vijf vroege vluchters konden net als voorgaande dagen de meute niet konden verrassen. Op tien kilometer van de streep – toen De Vylder en co. werden gegrepen – was het al duidelijk dat er een massasprint zou komen.

Tegenwind in de laatste rechte lijn maakte dat timing extra belangrijk was. Jakobsen kwam pas heel laat opzetten met de winnaar van de voorgaande twee etappes in zijn wiel. Maar Bennett had ditmaal geen weerwoord tegen de machtige pedaalomwentelingen van de Nederlander.

In de finishstraat pakte Jakobsen nog één van de vlaggetjes uit het publiek mee, maar ook dat kon hem niet van zijn derde seizoenszege afhouden. Bennett blijft wel leider in de etappekoers die zondag eindigt in Istanbul.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.