Fabio Jakobsen topt affiche van GP Jean-Pierre Monseré
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 februari 2020 om 16:58

Fabio Jakobsen topt affiche van GP Jean-Pierre Monseré

De Nederlandse kampioen Fabio Jakobsen zal op zondag 8 maart deelnemen aan de achtste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monsére (1.1). De renner van Deceuninck-Quick-Step is niet de enige grote naam aan de start, want ook Álvaro José Hodeg en Nacer Bouhanni zijn van de partij.

Jakobsen en Hodeg krijgen als renners van Deceuninck-Quick-Step over goed twee weken assistentie van Shane Archbold, de kersverse kampioen van Nieuw-Zeeland, Jannik Steimle, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels en de jonge Amerikaan Ian Garrison. De Belgische formatie krijgt de zege echter niet op een presenteerblaadje aangereikt.

De organisatie van de eendagskoers is er namelijk in geslaagd om naast Deceuninck-Quick-Step ook Lotto Soudal, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Arkéa-Samsic, B&B Hotels-Vital Concept, Riwal Readynez, Circus-Wanty Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise aan de start te krijgen.

Start in Hooglede, finish in Roeselare 
De renners vertrekken om 12.00 uur vanuit Hooglede voor een wedstrijd van 196,8 kilometer in de provincie West-Vlaanderen. De finish is na elf plaatselijke rondes van negentien kilometer in Roeselare. De organisatie zoekt naar een opvolger van André Looij, die twee jaar geleden deze koers wist te winnen. De GP Jean-Pierre Monsére ging in 2019 niet door.

De wedstrijd staat in het teken van de Roeselaarse wielerheld Jean-Pierre Monseré, die precies vijftig jaar geleden wereldkampioen werd in het Engelse Leicester en één jaar later verongelukte tijdens de Grote Jaarmarktprijs in Retie.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2020 10:12
Die titel is dus overdrachtelijk bedoeld?

Ik had me al verheugd op een mooi vormgegeven affiche met daarop een foto of gestileerde afbeelding van de Nederlands Kampioen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.