Fabio Jakobsen wint Nederlands kampioenschap bij de beloften
foto: Youri IJnsen/WielerFlits
vrijdag 24 juni 2016 om 19:26

Fabio Jakobsen wint Nederlands kampioenschap bij de beloften

Fabio Jakobsen is de nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften. Op een zonnig Goeree-Overflakkee nam hij op de oplopende finish van Brouwersdam de maat van ploeggenoot Tim Ariesen en Rabobank-renner Martijn Budding. Jakobsen volgt Stan Godrie op.

Gesloten koers
In de beginfase van de 175 kilometer lange wedstrijd vormden Lennard Hofstede, Patrick van der Duin, Bob Olieslagers, Coen van Kleef, Jordi Talen en Hartthijs de Vries enige tijd de kopgroep. Veel ruimte kreeg het zestal echter niet. Voor het publiek was het uiterst aangenaam weer, maar dat kwam de koers niet ten goede. Er stond niet veel wind, waardoor het lang duurde voordat de koers openbrak.

Machtssprint op Brouwersdam
Jasper de Laat reed heel de wedstrijd attractief van voren. Samen met Merijn Korevaar wist hij enkele rondes voor het peloton uit te rijden. De Laat leek vandaag niet te stoppen. Bij het ingaan van de laatste ronde over de Brouwersdam reed hij solo aan de leiding, met enkele seconden voorsprong op een voortrazende peloton. De wedstrijd eindigde zoals verwacht in een massasprint die overtuigd werd gewonnen door Jakobsen.

Finishbeelden

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2016 19:46
Sprak vorig jaar voor ons blad met Peter Schep en die wist toen al te vertellen dat hij dacht dat Fabio Jakobsen beloftenkampioen zou worden. Je maakt het niet vaak gekker mee.
24 juni 2016 19:48
Mooie voornaam voor een wielrenner.
24 juni 2016 19:59
Netjes, vorig jaar al tweede en nog pas 19 jaar oud.
24 juni 2016 20:01
Hij komt daar ook uit de buurt toch? Zijn enige zege dit jaar dit jaar was ook al in Zeeland (ik weet; dit is geen Zeeland)
24 juni 2016 20:12
@Verweggistan, hij komt uit Heukelum. Klein dorpje in Gelderland, vlakbij Gorinchem.
24 juni 2016 20:22
@Verweggistan
Da's Paskal. Die komt volgend weekend naar de Brouwersdam. Maar dan net wél aan de kant van Zeeland ;)
24 juni 2016 20:24
Ah oke; @xistnc; die moest ik even opzoeken :).
Ik verwar hem met Davy Gunst; vorig jaar 3e en toen nog in dienst van SEG.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.