Fabio Jakobsen zegeviert in Olympia’s Tour
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
donderdag 7 september 2017 om 15:03

Fabio Jakobsen zegeviert in Olympia’s Tour

Fabio Jakobsen heeft in Olympia’s Tour de etappe naar Vledder gewonnen. De renner van SEG Racing won na een 126,3 kilometer lange rit door Drenthe de massasprint door Bram Welten en Patrick van der Duin te kloppen. Pascal Eenkhoorn blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van twee renners. Ide Schelling van SEG Racing ging na 25 kilometer in de aanval. Na enkele kilometers kreeg hij gezelschap van de Zuid-Afrikaan Nickolas Dlamini van Dimension Data for Qhubeka, waarna de twee samen verder gingen. Het door BMC Development aangevoerde peloton liet de vluchters niet te ver wegrijden. De maximale voorsprong zou twee minuten bedragen.

De twee zouden niet tot het einde voorop blijven. Bij het ingaan van de slotronde was alles weer samen. De etappe zou beslist worden in een massasprint, waarin Nederlands kampioen bij de beloften Jakobsen zijn wiel als eerste over de finish drukte.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 september 2017 15:14
De verwachte winnaar, en eenkhoorn zat ook goed in de top 5-6 zo te zien.

Edit: Eenkhoorn niet dus, maar nog steeds leider.
7 september 2017 16:08
Wel aparte aankomst met zo een vluchtheuvel of lijkt dat maar zo?
7 september 2017 17:27
@Chaba
Die drempel bedoel je? Die ziet er niet zo steil uit, dus zo vreemd lijkt het mij niet.
7 september 2017 19:45
Pff deze Jakobsen heeft ook wel veel geluk dat Welten er net niet meer over komt. Lijkt mij toch bij ver de betere sprinter

Om te reageren moet je ingelogd zijn.