Fabio Van den Bossche verovert brons op omnium bij Nations Cup
Fabio Van den Bossche - foto: Cor Vos (archief)
zondag 24 april 2022 om 20:22

Fabio Van den Bossche heeft op de laatste dag van de Nations Cup baanwielrennen in Glasgow een medaille veroverd. Op het omnium sleepte hij een bronzen medaille uit het vuur, achter de Britse winnaar Oliver Wood en de Spaanse nummer twee Sebastián Mora.

De 21-jarige Van den Bossche veroverde in de scratch, de temporace, de afvalkoers en de puntenkoers 110 punten. Daarmee was de coureur van de wegploeg van Alpecin-Fenix wel ver verwijderd van Wood (145 punten) en Mora (134 punten).

Lotte Kopecky en Shari Bossuyt waren op de koppelkoers bij de vrouwen dicht bij een medaille. Zij behaalden 12 punten en werden daarmee vijfde. Het verschil met nummer drie Denemarken was slechts zes punten. Voor Denemarken eindigden nog Frankrijk (goud) en Italië (zilver).

Elfde plaats Degrendele op keirin
Op de keirin bij de vrouwen wist Nicky Degrendele zich niet te plaatsen voor de A-finale. De wereldkampioene van 2018 op dit onderdeel werd in de B-finale vijfde en dus elfde algemeen. Het goud was voor de Française Mathilde Gros, voor de Colombiaanse Martha Bayona en de Canadese Lauriane Genest.

Het sprinttoernooi bij de mannen werd gewonnen door olympisch kampioen Harrie Lavreysen uit Nederland. Hij klopte Matthew Richardson uit Australië in de finale. Het brons was voor Sébastien Vigier uit Frankrijk.