Fabio Van den Bossche zesde in omnium Nations Cup in Egypte
Fabio Van den Bossche - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 17 maart 2023 om 08:27

Fabio Van den Bossche zesde in omnium Nations Cup in Egypte

Fabio Van den Bossche is in het omnium als zesde geëindigd tijdens de Nations Cup in Caïro, Egypte. De nog altijd pas 22-jarige baan- en wegwielrenner van Alpecin-Deceuninck kwam veertien punten tekort voor een plaats bij de beste drie.

Na een twaalfde plaats in de scratch, een zesde in de temporace en een vijfde in de afvalling, begon Van den Bossche als de nummer zeven in het klassement aan de laatste puntenkoers. Mede door rondewinst werd de geboren Gentenaar uiteindelijk zesde. Thomas Boudat greep de overwinning in Caïro. De Fransman verzamelde 139 punten, twintig meer dan Elia Viviani. Roger Kluge werd derde.

Katrijn De Clercq eindigde samen met laatstejaars juniore Hélène Hesters, het jongere zusje van Flanders-Baloise-prof Jules Hesters, als negende in de ploegkoers. Nicky Degrendele strandde in de achtste finales van het sprinttoernooi.

Vrijdag is de laatste dag van de Nations Cup in Caïro. Fabio Van den Bossche en Robbe Ghys komen dan in actie in de ploegkoers voor mannen. Valerie Jenaer en Nicky Degrendele zijn de Belgische troeven in de Keirin. Katrijn De Clercq betwist het omnium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.