Fahlin wint Crescent Vårgårda over Zweedse grindwegen
foto: Sirotti
zondag 21 augustus 2016 om 11:57

Fahlin wint Crescent Vårgårda over Zweedse grindwegen

De wegwedstrijd van Crescent Vårgårda 2016 is op het palmares bijgeschreven van Emilia Fahlin. De 27-jarige Zweedse van Alé Cipollini was tijdens deze Women’s WorldTour-koers sneller dan Lotta Lepistö en Chantal Blaak. Amy Pieters leek te winnen, maar viel stil en werd vierde.

Mission impossible voor eenzame Zwitserse
Kort na het startschot besloot de Zwitserse Nicole Hanselmann een kopgroep op poten te zetten. Tot haar verbazing kreeg ze niemand me, maar besloot toch door te trekken. Met meer dan twee minuten voorsprong begon Hanselmann aan de eerste gravelstrook in de grote plaatselijke omloop. Na die strook was haar voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en kon de koers opnieuw beginnen. Op de tweede van vier grindstroken was het peloton weer compleet, maar dat duurde niet zo heel lang.

Nederlanders kleuren de koers
Op de derde gravelstrook brak het peloton in meerdere stukken uiteen. Er vormde zich een sterke kopgroep van negen rensters, met daarbij onder meer Shara Gillow (Rabobank-Liv), Amanda Spratt (Orica-AIS), Emilia Fahlin (Alé Cipollini), Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla) en onze landgenotes Amy Pieters (Wiggle-High 5), Julia Soek (Liv-Plantur) en Chantal Blaak (Boels-Dolmans). Ondanks een aantal nieuwe demarrages vanuit de kopgroep, bouwden de negen een geruststellende voorsprong op. Uiteindelijk zouden zij sprinten om de zege, waarin Fahlin aan het langste eind trok. Pieters leek op pole position te zitten in de laatste bocht, maar leek veel te vroeg op kop te komen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2016 13:31
zou toch wat vaker dit soort races live willen kunnen volgen.
21 augustus 2016 13:39
Ik ook, a-typische terreinen altijd interessant ook qua kansen op innovatie in het wielrennen.
Leuker dan kamelentemmers en theedoeken iig.
21 augustus 2016 13:52
Het was live op Eurosport UK ;)
21 augustus 2016 13:59
Wordt om 14u op Eurosport 2 uitgezonden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.