Famenne Ardenne Classic is afgelast na herschikking kalender
Dimitri Claeys, de winnaar in 2019 - foto: Cor Vos
woensdag 13 mei 2020 om 17:44

Famenne Ardenne Classic is afgelast na herschikking kalender

De Famenne Ardenne Classic wordt dit jaar niet gehouden. Op de herziene UCI-kalender bleek de eendagswedstrijd in de provincie Luxemburg op dezelfde dag als Luik-Bastenaken-Luik te vallen, waarna de organisatie de koers afgelastte.

De Famenne Ardenne Classic stond oorspronkelijk gepland voor zondag 4 oktober. Toen de UCI onlangs de kalender voor het tweede deel van het seizoen bekendmaakte, kreeg de .1-koers plots directe concurrentie van Luik-Bastenaken-Luik; La Doyenne was immers op dezelfde dag gepland.

“Omdat het onmogelijk was om een alternatieve datum te vinden met voldoende sportieve en mediagaranties, heeft het organisatiecomité besloten om de editie van 2020 te annuleren”, zo is te lezen op de social media van de wedstrijd. De organisatie richt zich nu op de editie van 2021.

Dimitri Claeys
Door de afgelasting blijft Dimitri Claeys voorlopig de regerende winnaar in Marche-en-Famenne. Vorig seizoen boekte de Cofidis-renner een zwaarbevochten overwinning, nadat hij na een hectische finale solo over de aankomststreep kwam. Baptiste Planckaert werd tweede, Timo Roosen derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.