Favoriet Tom Pidcock kent zijn INEOS-ploeggenoten voor Waalse Pijl
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 16 april 2024 om 18:17

Favoriet Tom Pidcock kent zijn INEOS-ploeggenoten voor Waalse Pijl

Het is al vaker voorgekomen dat de winnaar van de Amstel Gold Race ook de Waalse Pijl won. Dit jaar is die kans weer reëel. Tom Pidcock pakte zondag de zege in de Amstel en manoeuvreerde zichzelf daarmee in de favorietenrol voor de Waalse Pijl. De Brit kent nu ook zijn ploeggenoten voor de Ardennenklassieker.

De ondersteuning moet komen van Laurens De Plus, Omar Fraile, Ethan Hayter, Brandon Rivera, Cameron Wurf en Michal Kwiatkowski. Die laatste presteerde in het verleden al zeer goed in de Waalse Pijl. De voormalig wereldkampioen was in 2013 vijfde op de Muur van Hoei en stond een jaar later zelfs (3e) op het podium. In 2017 (7e) en 2020 (6e) reed Kwiato ook naar een top 10-notering.

Maar de meeste ogen zijn toch echt gericht op Tom Pidcock, zeker na zijn zege in de Amstel Gold Race. De Brit steekt met andere woorden in een uitstekende vorm en hij is, als explosief lichtgewicht, gemaakt voor de Muur van Hoei. Op papier, althans. Kijken we naar de uitslagen van de Waalse Pijl, dan zien we dat Pidcock nog niet verder kwam dan een zesde plaats. Maar hij zal – nu hij in de winning mood is – hoger mikken.

Rivalen
Pidcock zal het – in de strijd om de zege – moeten opnemen tegen onder meer oud-winnaars Marc Hirschi en Dylan TeunsMattias SkjelmoseBenoît Cosnefroy en Tiesj Benoot. De winnaar van vorig jaar – Tadej Pogacar – en wereldkampioen Mathieu van der Poel zijn er woensdag niet bij. De twee toppers maken zondag wel hun opwachting in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.