FDJ verlengt sponsorcontract met twee jaar
Foto: Sirotti
donderdag 21 januari 2016 om 13:30

FDJ verlengt sponsorcontract met twee jaar

FDJ blijft ook in 2017 en 2018 aan als sponsor van de gelijknamige Franse WorldTour-ploeg. Dit seizoen is de wit-blauwe formatie van Marc Madiot al voor het twintigste jaar te zien in het peloton. Thibaut Pinot en Arnaud Démare zijn de speerpunten van het team.

Succesvol debuutjaar
Het beste seizoen van FDJ is ongetwijfeld haar eerste, toen nog onder de volledige naam Française des Jeux. In 1997 won de ploeg maar liefst drie klassiekers. Frédéric Guesdon ging dat jaar verrassend aan de haal met Parijs-Roubaix, terwijl Davide Rebellin de Clasicá San Sebastián en het Kampioenschap van Zürich op zijn naam schreef. Christophe Mengin won als klap op de vuurpijl ook nog eens een etappe in de Tour de France. Sindsdien is het wachten op de volgende zege in een klassieker, maar werd er wel een veelvoud aan etappes gewonnen in grote rondes. Pinot zorgde er in 2014 bovendien voor dat er voor het eerst in de geschiedenis een FDJ-renner op het podium van de Tour – überhaupt in een grote ronde – eindigde.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2016 13:44
Samen met Cofidis, Ag2r, Lampre, Lotto en Quick-Step toch één van de meest waardevolle en betrouwbare sponsors. Fantastische ploeg, altijd in de underdogrol en een ploeg met een visie.
21 januari 2016 14:09
Goed nieuws!
21 januari 2016 14:26
Nog altijd jammer dat Rabobank gestopt is.. Had ook mooi tussen dat rijtje gepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.