Feillu wint GP Fourmies voor tweede keer
zondag 12 september 2010 om 16:49

Feillu wint GP Fourmies voor tweede keer

Net als vorig jaar is Romain Feillu de winnaar van de Grand Prix de Fourmies geworden. Ondanks een zeer tumultueuze eindfase eindigde de 1.HC-wedstrijd in een massasprint. Hierin kwam Feillu laat op kop, maar met fotofinish versloeg hij Davide Appollonio op enkele millimeters.

De eerste serieuze kopgroep was vijf man groot en hield het redelijk lang vol. Met nog meer dan 40 kilometer te gaan gingen ongeveer 25 mannen in de tegenaanval. Deze groep kwam dichtbij de kopgroep, maar uiteindelijk werden allen weer ingehaald en kwam er een algehele hergroepering.

In de komende kilometers probeerden verschillende renners vruchteloos weg te komen. Topsport Vlaanderen-rijder Sander Armee was de eerste die echt weg kwam, toen het peloton al in de laatste tien kilometer was. Vacansoleil reageerde en zo ontstond een kopgroep met naast Armee ook Sergei Lagutin, Joost van Leijen, Kalle Kriit, Martin Elmiger, Julien Simon, Lilian Jegou en Pavel Brutt.

In de laatste kilometer werd deze groep echter alsnog door het peloton gegrepen. Veel renners kwamen te vroeg op kop, waaronder Gert Steegmans. Appollonio ging ook vroeg aan, maar hield heel lang vol. Terwijl hij Dehaes rechts zag aankomen, kwam de streep steeds dichterbij. Toch schoot Romain Feillu ineens aan de andere kant voorbij. De Fransman duwde zijn stuur naar voren en won zo voor de tweede maal in twee jaar de GP Fourmies.

Grand Prix de Fourmies 2010 (205 km, 1.HC)
1. Romain Feillu (Frankrijk/Vacansoleil)
2. Davide Appollonio (Italië/Cervélo Test Team) z.t.
3. Kenny Dehaes (België/Omega Pharma-Lotto)
4. Adam Blythe (Groot-Brittannië/Omega Pharma-Lotto)
5. Alexander Kristoff (Noorwegen/BMC Racing)
6. Robbie McEwen (Australië/Katusha)
7. Denis Kostyuk (Oekraïne/ISD-Neri)
8. Nikolay Trusov (Rusland/Team Katusha)
9. Sergey Lagutin (Oezbekistan/Vacansoleil)
10. Lilian Jegou (Frankrijk/Bretagne-Schuller)

Geef een reactie