Feillu wint slotrit in Limousin, Perget eindwinnaar (+ beeld)
vrijdag 21 augustus 2009 om 16:47

Feillu wint slotrit in Limousin, Perget eindwinnaar (+ beeld)

Romain Feillu heeft de slotetappe van de Tour du Limousin op zijn naam geschreven. De Fransman van Agritubel was in de massasprint te sterk voor zijn landgenoot Pierrick Fédrigo (Bouygues) en de Duitser Paul Martens (Rabobank). De Fransman Mathieu Perget (Caisse d’Epargne) is eindwinnaar.

De laatste etappe van de Franse ronde liep over een selectief parcours van 180 kilometer tussen Châlus en Limoges. Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van zeven man met daarin onder meer Matthieu Ladagnous (Française des Jeux) Stéphane Augé (Cofidis) Julien Simon (Besson Chaussures) Niels Brouzes (Auber 93) Sébastien Duret (Bretagne Schuller) Yury Trofimov (Bouygues Télécom) en Frederik Veuchelen (Vacansoleil).

Op 20 kilometer van de aankomst rook Brice Feillu (Agritubel) zijn kans. De Fransman kreeg gezelschap van zijn landgenoot Samuel Dumoulin (Cofidis) en de Nederlander Johnny Hoogerland (Vacansoleil). Met zijn drieën reden ze naar de kopgroep toe, terwijl in de achtergrond een groep met onder andere Robert Gesink tevergeefs de sprong probeerde te maken. Uiteindelijk bleven Dumoulin, Hoogerland en Trofimov vooraan over, maar ook zij slaagde er niet in het peloton voor te blijven. Een late poging van Thomas Voeckler (Bouygues) ten spijt werd de etappe toch in een massasprint beslecht. Hierin toonde Romain Feillu zich de rapste.

De eindzege ging naar Mathieu Perget, die gisteren de leiderstrui veroverde door als tweede te eindigen achter zijn ploegmaat David Arroyo. Diezelfe Arroyo werd tweede in de eindrangschikking, voor Xavier Florencio (Cervélo).

Uitslag
1. Romain Feillu (Fra/Agritubel)
2. Pierrick Fédrigo (Fra/Bouygues Telecom) z.t.
3. Paul Martens (Dui/Rabobank) z.t.
4. Florain Vachon (Fra/Roubaix Lille) z.t.
5. Sébastien Hinault (Fra/Ag2r) z.t.
6. Cédric Coutouly (Fra/Besson Chaussures) z.t.
7. Xavier Florencio (Spa/Cervélo) z.t.
8. Jean Luc Delpech (Fra/Besson Chaussures) z.t.
9. Samuel Dumoulin (Fra/Cofidis) z.t.
10. Sébastien Chavanel (Fra/Française des Jeux) z.t.

Eindklassement
1. Mathieu Perget (Fra/Caisse d’Epargne)
2. David Arroyo (Spa/Caisse d’Epargne) op 03″
3. Xavier Florencio (Spa/Cervélo) op 23″
4. Sébastien Hinault (Fra/Ag2r) op 28″
5. Thomas Voeckler (Fra/Bouygues Telecom) z.t.

Laatste kilometers

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.