Fem van Empel beloond met tweejarig profcontract
foto: Cor Vos
maandag 4 januari 2021 om 13:34

Fem van Empel beloond met tweejarig profcontract

Fem van Empel is een van de revelaties van het huidige crossseizoen. Ondanks haar jonge leeftijd komt ze dicht in de buurt van het podium in de topcrossen. Dat is door Pauwels Sauzen-Bingoal nu beloond met een tweejarig profcontract, met een optie voor een derde jaar.

Van Empel (18) verdedigt sinds oktober de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal, waar ze in 2020 een contract als belofte tekende. De Nederlandse maakt echter indruk en met haar vierde plaats in Dendermonde werd ze een van de jongste rensters ooit in de top vijf van een wereldbekercross. En ook in Kortrijk en Baal eindigde ze bij de beste vijf. Door haar goede prestaties wordt haar contract nu dus opgewaardeerd naar een profcontract. “Ik was eigenlijk al blij verrast dat ik sinds oktober voor Pauwels Sauzen-Bingoal mocht crossen, en nu heb ik hetzelfde gevoel.”

Voor Van Empel lijkt er dus maar geen einde aan het goede nieuws te komen. “Na drie maanden binnen deze ploeg al een profcontract, dat is een beloning voor een goed seizoen. Ondanks mijn mindere startpositie had ik al bewezen dat ik van achterin een cross naar voor kon rijden, maar toch was die vierde plek in Dendermonde een verrassing. Maar in Baal deed ik het weer, en ook in Hulst bewees ik na een slechte start dat de conditie goed is. Dit contract geeft alleen maar extra motivatie voor de toekomst.”

Volgens ploegmanager Jurgen Mettepenningen is Van Empel ‘enorm gedreven en leergierig’. “Ze leert zeer snel bij, en ze heeft de mentaliteit van een topsporter. Vergeet daarbij niet dat ze nog maar eerstejaarsbelofte is, en nog maar een jaar focust op het veldrijden. Toch komt ze nu al dicht bij podiumplaatsen in topcrossen. Ze beschikt dus over heel veel potentieel en lijkt op weg om op termijn mee te doen aan de absolute top. Dankzij dit profcontract krijgt ze nu de mogelijkheden om in alle rust haar ontwikkeling verder te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.