Fernandez: “Ik ontken het dopinggebruik categorisch”
donderdag 12 november 2009 om 18:12

Fernandez: “Ik ontken het dopinggebruik categorisch”

Een enorme verrassing in wielerland: een op doping betrapte renner claimt onschuldig te zijn. Voor zover het sarcasme, want het is er natuurlijk één van de velen. Ditmaal gaat het om Alberto Fernandez de la Puebla, die vorige week te horen kreeg dat hij op 15 oktober out-of-competition op EPO is betrapt.

Het kwam voor de UCI niet als een verrassing, want de internationale wielerbond deelde direct mee dat de Spanjaard in dienst van Fuji-Servetto al een tijdje in de gaten werd gehouden wegens schommelende bloedwaarden. Desondanks houdt Fernandez vol dat hij onschuldig is.

“Ik verdedig mijn onschuld. Ik ben geschokt, maar mijn geweten is rustig en ik ga nu proberen te strijden tegen dit onrecht”, aldus Fernandez in gesprek met Biciciclismo. “Ik ontken categorisch. Ik heb nooit iets met doping te maken gehad. Gelukkig krijg ik veel steun van mensen. Ook de mensen bij CarmioOro (waar hij net een contract heeft getekend, red.) voelen met me mee. Bij Fuji zijn ze echter erg boos op me.”

De 25-jarige Fernandez zal bij een positieve contra-expertise de fiets waarschijnlijk definitief opbergen. “Hoe graag ik er ook tegenin wil gaan, de UCI is erg machtig. Andere renners gaan dan naar het CAS, maar ik kan me dat financieel niet veroorloven. Ook denk ik niet dat ik twee jaar trainen op kan brengen, laat staan dat er daarna nog een ploeg is die me wil.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.