Barcelo wint in Tour de l’Avenir na lange solo, Arensman behoudt podiumplek
zaterdag 25 augustus 2018 om 14:55

Barcelo wint in Tour de l’Avenir na lange solo, Arensman behoudt podiumplek

De Spanjaard Fernando Barcelo heeft indruk gemaakt in de Tour de l’Avenir door na een solo van 27 kilometer de bergetappe naar Val d’Isère te winnen. De Euskadi-Murias-coureur hield na 89 kilometer koers onder andere de Luxemburger Michel Ries en de geletruidrager Tadej Pogačar achter zich. Brandon McNulty, de nummer twee van het klassement, moest lossen en verloor de aansluiting met de top van het klassement. De 18-jarige Thymen Arensman won een plek ten opzichte van McNulty maar verloor een plek aan Ries en blijft met nog één etappe te gaan op de derde plek in het klassement.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De doelen van de Nederlanders waren duidelijk in de negende etappe van de Tour de l’Avenir: Ide Schelling wilde zijn bergtrui heroveren door mee te springen in de vroege vlucht, terwijl Arensman zijn derde plek in het klassement wilde behouden.

Schellings jacht op de bolletjestrui mislukt
Schelling toonde zijn ambitie meteen door meteen mee te schuiven met de vroege vlucht. De Nederlander kreeg met Harm Vanhoucke, Robert Stannard en Alejandro Osorio sterke renners met zich mee. Door de klassementsambities van de Australiër en de Colombiaan was deze vlucht geen lang leven beschoren, waarna de groep met Schelling al gauw weer werd teruggepakt en er een status quo in de wedstrijd ontstond.

Barcelo ontbindt zijn duivels

Lang duurde deze status quo echter niet. Toen Barcelo op iets meer dan vijftig kilometer van de meet aanviel en McNulty lekreed, begon de finale al vroeg. De aanvallende Spanjaard kreeg onder andere Osorio mee, maar ook Edward Dunbar en Marc Hirschi. Gestaag bouwden de koplopers vooraan hun voorsprong uit, terwijl McNulty nog steeds niet was teruggekeerd.

Barcelo houdt Ries en Pogačar af, Arensman mee met de favorieten
Op het moment dat McNulty terugkeerde in het peloton met nog 21 kilometer te gaan, reed Barcelo al solo in de kopgroep met bijna twee minuten voorsprong op de groep maillot jaune, waar het tempo opnieuw de lucht inging. Dit betekende het einde voor de klassementsambities van de Amerikaanse coureur van Rally.

Arensman reed op dat momenteel virtueel op de tweede plaats. De 18-jarige Nederlander ging goed mee in het groepje der favorieten, waar naast McNulty nu ook Hirschi gelost was. Tijd om een gooi te doen naar de gele trui voor de SEG-renner was er niet. Pogačar was namelijk al vroeg op de slotklim vertrokken met Ries. Arensman zou hen pas aan de finish weer terugzien, maar kwam wel in het groepje der favorieten binnen. De Sloveen en de Luxemburger – die op jacht waren naar Barcelo – kwamen niet meer bij de Spanjaard, die zo zijn mooiste overwinning uit zijn carrière boekte. Wel deden zij allemaal goede zaken voor het klassement, net als Arensman.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2018 14:57
Arensman in de grote groep op 1'15 net als Sosa
25 augustus 2018 14:59
Sosa zal overigens nog wel wat wonderen moeten verrichten wil hij zijn rol als topfavoriet nog waarmaken. Die ploegentijdrit had hem weliswaar aardig genekt, maar hij had blijkbaar ook niet de benen om vandaag het verschil te maken met Pogacar; in tegendeel zelfs.
25 augustus 2018 15:00
Arensman moest helemaal niet lossen, die zat gewoon in het groepje met favorieten op 1:13.
25 augustus 2018 15:05
Ik hoop dat we

161 BURGER Sven
162 VAN DEN DOOL Jens
163 INKELAAR Kevin
164 ARENSMAN Thymen
165 SCHELLING Ide
166 MOBACH Jarno

in de laatste etappe nog zien
  25 augustus 2018 15:06
  Mobach is al uit de koers gestapt, dus dat gaat lastig worden. En Arensman rijdt natuurlijk gewoon een hele goede ronde.
  25 augustus 2018 16:07
  Arensman staat momenteel 3e in het klassement. Niet goed genoeg voor je?
  25 augustus 2018 16:22
  En Schelling heeft een aantal dagen de bolletjestrui gedragen en blijft vrij aanvallend rijden, ook prima wat mij betreft.
25 augustus 2018 15:17
Geen spoor van de Colombianen ...
25 augustus 2018 15:48
PCS is inmiddels bijgewerkt. Arensman inderdaad in dezelfde tijd als de nummer vier, Sosa nog een paar seconden later binnengekomen. McNulty verliest bijna vijf minuten vandaag. Renners als Vanhoucke, Inkelaar, Vinnegaard, Williams ver in de achterhoede.

Arensman blijft derde; McNulty valt voor hem weg, maar Ries neemt die plek weer in.
25 augustus 2018 16:28
Arensman is geen rasklimmer dus zal voor hem vrijwel onmogelijk worden om die 3e plek vast te houden
  25 augustus 2018 16:31
  Hij heeft nochtans al drie aankomsten bergop overleefd tussen de 'rasklimmers'. :) Maar dat het lastig wordt wil ik best geloven; de verschillen zijn vrij klein in de top 10.
  25 augustus 2018 19:54
  Die ene punch aankomst lag hem beter, waar hij geloof ik wat seconden pakte.

  De laatste 2 etappes is het vooral aanklampen en boven komen met de rest.
25 augustus 2018 16:29
Sosa te vroeg gepiekt wellicht. Al is Burgos winnen misschien ook wel mooier dan zo'n Ronde van de Toekomst. Die Barcelo wel opvallend, heeft bij Euskadi dit jaar toch maar weinig laten zien.
  25 augustus 2018 17:30
  Maar daar wellicht tegen oudere mannen ervaring opgedaan. Je ziet ook wel vaker dat jonge renners een kortere periode kunnen pieken dus max enkele uitschieters en verder weer anoniem ervaring op doen.
  Neem keukeleire die in anderhalve week 4x wint en daarna 4 jaar niet. Om daarna toch een behoorlijk palmares bij elkaar te rijden.
25 augustus 2018 16:32
Waar komen die klimmersbenen van Arensman toch plots vandaan?
  25 augustus 2018 16:41
  Vorig jaar 2e in de Ronde van Oostenrijk voor junioren. Neem aan dat daar ook wel in geklommen wordt. Groot veldrittalent ook, dus zal wel een aardig grote motor hebben. En nog echt piepjong, dat belooft nog wat...
  25 augustus 2018 17:11
  Op de SEG website omschreef Arensman zichzelf al als klimmer. Hij heeft alleen nog weinig wedstrijden gereden waarin hij zijn klimkwaliteiten heeft kunnen laten zien.
  25 augustus 2018 20:57
  En daarnaast werd hij ook nog eventjes 3de Parijs-Roubaix voor beloften. Die doet het netjes.
25 augustus 2018 16:41
De voorbeschouwing van deze ronde kan ook in de kliko. Pogacar was voorspeld, de rest van de top in het AK lijkt een grote verrassing. Kennelijk niets zo onvoorspelbaar als wielrennen bij de beloften...
25 augustus 2018 17:14
Arensman laat zien dat hij de meest talentvolle Nederlandse klassementsrenners sinds Oomen is. Hij schreef op de SEG website al dat klimmen en tijdrijden zijn sterke punten waren maar heeft nog niet genoeg klimwedstrijden gereden om dat te laten zien. Deze Tour de L'Avenir rijdt hij als jongste van het peleton met de beste mee naar boven. Als hij zich zo blijft ontwikkelen rijdt hij in 2020 zeker voor Jumbo of Sunweb.
  25 augustus 2018 18:09
  Gewoon naar Quick-Step

Om te reageren moet je ingelogd zijn.