Fernando Gaviria positief getest op coronavirus

donderdag 12 maart 2020 om 13:25
Fernando Gaviria positief getest op coronavirus

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria (25) heeft positief getest op het coronavirus, dat bevestigt de Colombiaanse sprinter van UAE Emirates via social media. Hij reed de UAE Tour toen hij positief testte op het virus. Gaviria ligt al bijna twee weken in een ziekenhuis in Abu Dhabi en mag daar nog niet weg.

Gaviria werd kort na de UAE Tour positief getest, naar verluidt toen hij zes uur lang hoge koorts had. Verdere symptomen van het coronavirus zouden er niet zijn geweest bij de Colombiaan. In de video laat hij weten zich goed te voelen.

“Hallo iedereen. Ik heb veel geruchten gehoord over mijn gezondheid, maar het gaat goed met mij. Ik werd constant gemonitord en het virus is bij me vastgesteld”, aldus Gaviria in de video. “Ik moet mijn ploeg bedanken en het ziekenhuispersoneel. Zij hebben perfect voor me gezorgd.”

Als gevolg van de positieve test op het coronavirus van Gaviria, zit ook zijn ploeg UAE Emirates nog altijd in zelfquarantaine in het rennershotel.

“Ik hoop dat het heeft geleid tot het voorkomen van het besmetten van meer mensen”, vervolgt Gaviria. “Ik hoop nu dat de situatie weer snel zal verbeteren en dat iedereen zal herstellen.”

Twee renners positief uit UAE Tour (tot nu toe)
Het gerucht dat Gaviria getroffen zou zijn door het virus ging al rond. Italiaanse media meldden dat vier wielrenners positief getest hadden, waaronder een Colombiaan. Gaviria was de enige aanwezige Colombiaanse renner van de teams die op dat moment nog in quarantaine zaten.

Eerder deze week meldde Gazprom-Rusvelo dat Dmitry Strakhov met het coronavirus is opgenomen in een ziekenhuis in de Verenigde Arabische Emiraten. De Russische ploeg zit ook nog in quarantaine in het rennershotel.

Bekijk hieronder het bericht van Gaviria op social media


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.