Fernando Gaviria: “Finale in Gent-Wevelgem gemakkelijker dan die in De Panne”
©Cor Vos
woensdag 27 maart 2019 om 18:31

Fernando Gaviria: “Finale in Gent-Wevelgem gemakkelijker dan die in De Panne”

Het was best een koninklijk sprintje in de Panse Zeelaan, deze namiddag. Fernando Gaviria was een van de topfavorieten, maar moest de duimen leggen voor een ijzersterke Dylan Groenewegen. “In Gent-Wevelgem probeer ik het opnieuw”, aldus de Colombiaan. 

Gaviria liet zich in de Driedaagse Brugge – De Panne een eerste keer opmerken in de heuvelzone. Op de Kemmelberg trok de kopman van het UAE-team samen met Theuns, Haller, Danny van Poppel en Pöstlberger in de tegenaanval op de vroege vluchters. “Of ik mezelf wilde testen? Nee, ik reageerde instinctmatig op een aanvalspoging. Achteraf heb ik er wel over nagedacht: had ik niet beter in het peloton blijven zitten? Anderzijds heb ik ook niet het gevoel dat ik daar extra krachten mee verspeeld heb.”

“Gevaarlijke finale”
Waar de Colombiaan naar eigen zeggen wel krachten mee verspeelde, was de massale valpartij op goed tien kilometer van de streep. “Ik verloor er een pak plaatsen en een aantal ploegmaats. Daardoor werd het knokken om opnieuw helemaal voorin te geraken. Maar het zou sowieso moeilijk geweest zijn om Groenewegen te kloppen. Vandaag was hij de sterkste.”

Voorts had Gaviria het op de persconferentie achteraf vooral over de nerveuze finale. “Die plaatselijke ronde is echt gevaarlijk met die smalle wegen en de vele bochten en obstakels. Ook die laatste bocht… Daar moét je wel wringen om je plaats te behouden. Dan is de finale in Gent-Wevelgem een stuk gemakkelijker”, glimlacht hij. “Oké, de wedstrijd is langer en zwaarder. Maar in de finale is het veel minder gevaarlijk.”

“Ik in Wevelgem, Kristoff in de Ronde”
Over Gent-Wevelgem gesproken, Gaviria start er als kopman van UAE. “We zien wel wat de wedstrijd brengt. Maar als we met een grote groep naar Wevelgem rijden, dan zal ik de sprint doen. Als Alexander Kristoff er ook nog bij is, zal hij voor mij aantrekken. Volgende week (Ronde van Vlaanderen, red) keren we de rollen om. De Ronde is te zwaar voor mij, dan trekken we zijn kaart. Dat is intern zo besproken.”

Gaviria rijdt respectievelijk Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “En dan? Holiday!”, besluit het met een brede glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.