Fernando Gaviria: “Was gebrand op een goed resultaat na vorig jaar”
foto: Cor Vos
woensdag 30 januari 2019 om 21:28

Fernando Gaviria: “Was gebrand op een goed resultaat na vorig jaar”

Voor Fernando Gaviria had zijn dagsucces in Villa San Agustín een bijzondere lading. Vorig jaar kwam de Colombiaanse spurter in deze etappe nog ten val en moest hij de Vuelta a San Juan vroegtijdig verlaten.

“Het is erg mooi dat we onze tweede ritzege konden pakken, het werk van de ploeg betaalt zich uit”, reageerde Gaviria. “Ik moet mijn ploeggenoten bedanken voor hun geweldige steun. Het was een sprint van hoog niveau, tegen erg sterke sprinters als Peter Sagan en Álvaro José Hodeg. Het team benaderde de laatste bocht perfect, daarna zette Simone Consonni me geweldig af.”

Voor de Colombiaan was dit een speciaal succes. “Afgelopen jaar eindigde ik immers tijdens deze etappe in de ziekenwagen. Ik was dus gebrand op een goed resultaat. Morgen op de rustdag gaan we de batterij opladen, om vervolgens de Alto Colorado te tackelen.” In het klassement staat hij nu tweede, op acht seconden van klassementsleider Julian Alaphilippe.

Strijd om het klassement
“Veel mensen vragen me of ik me kan mengen in de strijd om het algemeen klassement. Veel zal afhangen van wat de benen doen bergop. Het zal erg moeilijk worden, maar ik sta slechts acht seconden van de leiding. Dit is dan ook een goede motivatie voor de komende dagen”, aldus Gaviria, die ook al de beste was in de openingsrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.