Fernando Gaviria maakt terugkeer op de wielerpiste
Fernando Gaviria na zijn WK-titel in 2016 - foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2019 om 19:33

Fernando Gaviria maakt terugkeer op de wielerpiste

Fernando Gaviria hervat komende dagen de competitie, nadat hij begin deze maand de Ronde van Vlaanderen uitreed. Niet in een wegwedstrijd, maar in zijn thuisland op de wielerpiste van Cali. Als tweevoudig wereldkampioen op het omnium kent de piste geen geheimen voor hem.

Zijn deelname aan het Torneo Internacional de Pista (29-30 april) werd bekendgemaakt door de Colombiaanse wielerbond. Volgens de bond wil Gaviria er de draad weer oppakken om punten te scoren met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Ook in 2016 deed hij mee aan de Spelen en greep hij met een vierde plek nipt naast de medailles op het omnium.

Gaviria betwist voor de eerste keer de nieuwe opzet van het omnium, waarin vier onderdelen (scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers) op dezelfde dag worden afgewerkt. Zijn wereldtitels won hij op het omnium, toen dit nog uit zes onderdelen bestond. Hij sprak er al over met de nieuwe bondscoach Cristiano Valoppi.

“Het is belangrijk om hier punten te scoren voor de Wereldbeker en de Olympische Spelen”, zegt Gaviria in een persbericht. Na het baantoernooi verlegt hij de focus weer op zijn wegseizoen: de Giro d’Italia en een maand nadien de Tour de France. “In de klassiekers was ik goed. Daarna had ik wat rust en vervolgens pakte ik de routine weer op in aanloop naar de Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.