Fernando Gaviria: “Succes van twee jaar geleden overdoen”
woensdag 23 januari 2019 om 19:19

Fernando Gaviria: “Succes van twee jaar geleden overdoen”

Fernando Gaviria maakt zondag zijn competitiedebuut voor UAE-Team Emirates in de Vuelta a San Juan, een rittenkoers waaraan hij al goede herinneringen overhield. In 2017 won hij er meteen twee etappes en ook vorig jaar pakte hij een rit, totdat hij door een val de ronde vroegtijdig moest verlaten. Dit jaar vindt hij er liefst vier ritten, die hem op het lijf zijn geschreven.

“Ik keer met genoegen terug naar Argentinië en San Juan”, zegt Gaviria, die ook in 2017 en 2018 er aan het vertrek stond. Driemaal won hij al een etappe; zijn eerste ritzege pakte hij twee jaar geleden in de openingsrit door Elia Viviani te verslaan. Drie dagen later was het opnieuw raak, toen hij in San Martín opnieuw Viviani te snel af was. En ook vorig jaar won hij de openingsetappe.

“Dit jaar hoop ik het succes van twee jaar geleden te herhalen. Het wordt ook mijn debuut voor UAE-Team Emirates en ik kan niet ontkennen dat ik graag een goede start wil maken. Hopelijk wordt dit een geweldig seizoen voor mij en de ploeg”, aldus de 24-jarige Colombiaan, die deze winter de overstap maakte van Quick-Step Floors.

De Vuelta a San Juan begint zondag in San Juan en duurt tot 3 februari.

Selectie flag-ae UAE-Team Emirates voor flag-ar Vuelta a San Juan
flag-ch Tom Bohli
flag-it Simone Consonni
flag-it Valerio Conti
flag-it Roberto Ferrari
flag-co Fernando Gaviria
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.