Ferrand-Prévot maakt rentree in Strade Bianche
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 28 februari 2017 om 21:42

Ferrand-Prévot maakt rentree in Strade Bianche

De wielercarrière van Pauline Ferrand-Prévot hing na de Olympische Spelen aan een zijden draadje. De 25-jarige Française maakte de afgelopen winter de overstap van Rabobank-Liv naar Canyon//SRAM. Voor de ploeg maakt ze komende zaterdag haar debuut in Strade Bianche, laat de ploeg op in een persbericht weten.

Goed in vorm
Ferrand-Prévot werd vorig jaar bij haar eerste deelname elfde. Dit jaar wil ze haar nieuwe teamgenoten helpen. “Ik houd van de grindwegen in Toscane en het profiel van de beklimmingen. Ze zijn kort en steil en dat past goed bij me als ik in vorm ben. De afdalingen zijn ook erg technisch, dat zie ik graag. […] Ik denk dat ik goed in vorm ben, maar dat weet je niet echt zeker totdat je in koers bent. Ik kijk ernaar uit om mijn teamgenotes te vergezellen, want dat is al van het trainingskamp op Mallorca in december geleden. Ik wil goed genoeg zijn, zodat ik de ploeg kan helpen. Ik kijk uit naar zaterdag, maar ik ben ook een beetje nerveus.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2017 00:21
Goed dat er wat concurrentie bijkomt voor de Nederlandse rensters.
1 maart 2017 07:55
edit redactie: dergelijke reacties mag je achterwege laten
1 maart 2017 09:19
Eén van mijn favoriete rensters. Het verhaal na haar wereldtitel en de druk die erbij komt kijken en wat dat met haar gedaan heeft als mens heeft daartoe bijgedragen. Ik hoop dat ze het plezier weer terugvindt en het vuur weer aan de schenen gaat leggen van de Nederlandse rensters.
1 maart 2017 10:08
Zijn er ook nog beelden van de dameswedstrijd?
1 maart 2017 11:40
Hoewel ik de reactie van RV niet kan zien denk ik dat ik het met hem eens ben :).

Verder helemaal eens met Chaba, altijd goed als er meer concurrentie in de top is!
1 maart 2017 13:42
mooi

Om te reageren moet je ingelogd zijn.