Ferrand-Prévot voelt geen druk in aanloop naar WK
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
donderdag 1 februari 2018 om 10:20

Ferrand-Prévot voelt geen druk in aanloop naar WK

Pauline Ferrand-Prévot kijkt uit naar het wereldkampioenschap veldrijden. In een seizoen waar ze niet van plan was zich vol te richten op het veldrijden, behoort ze tot de kanshebbers op de wereldtitel. In gesprek met Cyclingnews vertelt ze dat ze geen druk voelt om te presteren.

Na een valpartij in de wereldbekerveldrit van Hoogerheide leek het nog even spannend of de Française wel aan de start zou staan van het WK in Valkenburg. Zondag kwam echter al snel de bevestiging dat ze geen breuken had opgelopen en gewoon zou starten in Limburg. “Al had ik mijn ribben gebroken, dan had ik zaterdag denk ik nog steeds geprobeerd te starten”, vertelt ze.

In eerste instantie zou ze slechts een paar veldritten rijden, met als slotstuk de nationale kampioenschappen, ter voorbereiding op het mountainbike- en wegseizoen. Die plannen veranderden echter als snel. “Ik begon het veldritseizoen met de focus tot de nationale kampioenschappen halverwege januari. Nadat ik het Franse kampioenschap won wist ik dat ik in goede vorm verkeerde. Ik had al gekeken naar het parcours in Valkenburg en ik was heel erg gemotiveerd voor het WK”, vertelt ze.

WK-parcours
Het parcours van het aankomende WK kent veel hoogtemeters, iets wat de 25-jarige renster van Canyon SRAM goed zou moeten liggen. “Het is een heuvelachtig en technisch rondje. Ik vind het heel leuk. De wedstrijd wordt spannend en onvoorspelbaar. De podia van de wereldbeker waren constant verschillend dit seizoen. Er is niet één renster die kan winnen, waarschijnlijk zijn er tien dames die kunnen winnen. Ik denk dat de fans een hele mooie wedstrijd gaan zien”, stelt ze.

Ondanks het feit dat het parcours haar goed bevalt, wil ze zichzelf niet te veel druk opleggen. “Ik wil niet spreken over resultaten. Ik heb zaterdag niets te verliezen. Ik hoef niet de regenboogtrui te verdedigen. Ik wil mijn best doen, voluit gaan, niks vergeten en geen fouten maken. Ik ben in goede vorm, ik heb fantastische steun om me heen en ik wil het maximale eruit halen”, legt ze uit.

Desalniettemin kijkt ze ook met een schuin oog naar het wegseizoen, waar haar grootste aspiraties liggen. “Ik ben gemotiveerd en serieus voor zaterdag. Ik weet ook dat al het werk wat ik nu doe zich zal uitbetalen in de klassiekers in april. Daar wachten mijn grote doelen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2018 10:25
Hele gave foto!
1 februari 2018 10:57
Dat was ook mijn eerste gedachte, fantastische foto.
1 februari 2018 12:18
Edit redactie: Niet doen
1 februari 2018 12:43
@cadellie +10
Juist met veel modder!

Oh en ze kan goed fietsen ook.
1 februari 2018 14:32
De vraag wordt; hoe snel kan ze zaterdag vooraan geraken...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.