Ploeg Valverde, Ronde van Catalonië, Parkhotel Valkenburg
foto: Sirotti
dinsdag 3 juli 2018 om 20:00

Ploeg Valverde, Ronde van Catalonië, Parkhotel Valkenburg

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de Australische fietssponsor, de opleidingsploeg van Alejandro Valverde en de Ronde van Catalonië.

Wissel fietssponsor Australië

De Australische selectie rijdt vanaf nu alle wedstrijden op fietsen van Argon 18. Vooral baanwielrenners lijken te profiteren van de overgang van BH naar Argon 18. “Hoewel baanwielrennen een nichemarkt is in de wielersport, vinden wij het bij Argon 18 belangrijk dat we ons positioneren als de leider in de sport, met de beste producten”, praat oprichter Gervais Rioux van het Canadese bedrijf marketingtaal. Argon 18 levert momenteel ook de fietsen van Astana.


Volledige opleiding Spaanse wielrenners door Valverde

Een juniorenteam met zijn naam had hij al. Nu komt daar vanaf het seizoen 2019 ook een beloften- en continentale wielerploeg bij. De formatie, die onder de naam Valverde Team-Terra Fecundis gaat koersen, is de enige Spaanse ploeg die op alle niveaus actief wordt. Deze stap is mogelijk dankzij de steun van een aantal sponsoren die de visie van Valverde deelt. De renner van Movistar is zelf erg trots. Hij schrijft op Twitter: “Fenomenaal nieuws voordat je naar Frankrijk gaat om deel te nemen aan de Tour. Dank aan alle sponsoren die vertrouwen hebben in de basis van dit project.”


Ronde van Catalonië 2018 doet Sant Cugat aan

Het wielerseizoen mag dan pas op de helft zijn, de organisatie van de Ronde van Catalonië is al druk bezig om de editie van 2019 uit te tekenen. Vandaag is bekend geworden dat de 98e editie het Romeinse Sant Cugat del Vallès zal aandoen, dat op 5,5 kilometer ligt van Barcelona.

In de recente editie van de Catalaanse rittenkoers – gewonnen door Alejandro Valverde – fungeerde San Cugat al als startplaats van de derde etappe. De finish lag toen in Camprodon, waar uiteindelijk Thomas De Gendt de handen in de lucht mocht steken. Volgend jaar zal San Cugat een finish van een rit voor zijn rekening nemen.

Eerder werd al bekend dat Sant Feliu de Guíxols zal fungeren als start- en aankomstplaats. De Ronde van Catalonië vindt plaats in de maand maart.


Stagecontract Teuntje Beekhuis als winnares talentendag Parkhotel Valkenburg

Op 20 juni organiseerde de vrouwenploeg van Parkhotel Valkenburg de eerste editie van de #PushingDreams Talentday, een dag waar 25 talenten de kans kregen om zich in de kijker te rijden van het teammanagement. Op basis van tests, fysieke metingen en gesprekken werd uiteindelijk één winnares gekozen.

Uiteindelijk viel Teuntje Beekhuis het meeste in de smaak, wat betekent dat zij een stagecontract krijgt bij de Nederlandse formatie. De 22-jarige renster reed enkele dagen geleden nog – het door Chantal Blaak gewonnen – NK op de weg. Ze wist deze koers overigens niet uit te rijden.


Israel Cycling Academy verlengt contracten sterkhouders

Het ProContinentale Israel Cycling Academy bouwt verder aan zijn toekomst. Een belangrijke stap hierin is het verlengen van de contracten van enkele sterkhouders. Op Cyclingnews staat te lezen dat Krists Neilands (23), Mihkel Raïm (25) en Zakkari Dempster (30) hun contract hebben verlengd tot en met 2019.

Vooral het langer houden van Neilands is een belangrijke slag voor de Israelische ploeg. De Let is dit seizoen een van de revelaties. Zo won hij onlangs Dwars door het Hageland, en kroonde hij zich afgelopen weekend tot nationaal wegkampioen. Hij had naar eigen zeggen aanbiedingen van meerdere WorldTour ploegen.

De Estse sprinter Raïm won dit jaar etappes in de Vuelta a Castilla y Leon, Tour of Japan en de Tour of Korea. De eveneens rappe Dempster is vooral een gewaardeerde kracht als sprintaantrekker.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2018 20:20
Sterkhouder geeft geen hit in de nederlandse woordenboeken (vlaams wel overigens).
3 juli 2018 20:24
Staat gewoon in het groene boekje.
3 juli 2018 20:37
Wat is de visie van Valverde; " cheat if you want, but let nobody notice it"
3 juli 2018 20:49
Zeg maar gerust Teun...

Elk voordeel hep se nadeel, denken ze bij Andantino.
3 juli 2018 22:55
Als je sterkhouder niet kent ligt dat aan je woordenschat. Het is wellicht ouderwets en er zijn wel woorden die gewoon Nederlands zijn die in vlaanderen nog iets vaker gebruikt worden.

@dumo beetje flauw om valverde op zijn jeugdzonde aan te spreken in een tijd dat al zn concurrenten gebruikte. Vanaf 2007 is ie even verdacht als gesink bijvoorbeeld, die in zn jonge jaren tussen de dopeurs van rabobank rondreed, goede uitslagen reed als jonkie en nu ouder niks meer presteert. Bij cunego is dezelfde prestatie lijn uiterst verdacht.
3 juli 2018 23:01
Mijn mening over Sant Feliu de Guíxols is dat ik daar ooit het beste Chinees van Europa heb gegeten! Mijn god wat was dat lekker!
3 juli 2018 23:05
Wat is die Valverde een fantastische sporter, echt een liefhebber pur sang. Ik wens hem veel succes met zijn ploeg, jonge renners kunnen veel vam hem leren!
4 juli 2018 00:03
@Zinie: waar je de bloedzakken tegenwoordig haalt?
4 juli 2018 08:58
Jammer van de materiaalpech en de valpartij afgelopen NK Teuntje Beekhuis. Heel veel succes met deze nieuwe uitdaging!!
4 juli 2018 17:28
Quote:
beetje flauw om valverde op zijn jeugdzonde aan te spreken in een tijd dat al zn concurrenten gebruikte. Vanaf 2007 is ie even verdacht als gesink bijvoorbeeld, die in zn jonge jaren tussen de dopeurs van rabobank rondreed, goede uitslagen reed als jonkie en nu ouder niks meer presteert. Bij cunego is dezelfde prestatie lijn uiterst verdacht.

@Mwielerfan
Het is wat ongelukkig dat je met je tekst precies het tegenovergestelde bewijst van dat wat je wilt bewijzen. Het is uiterst verdacht dat Valverde evenveel of zelfs meer succesvol is na zijn dopingschorsing dan voor zijn dopingschorsing. Maar goed, sindsdien niet meer gepakt, fair enough. Hij gaat gelukkig ook langzaam maar zeker steeds leuker koersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.