Fietsenfabrikant Merida niet langer titelsponsor bij Bahrain Merida

vrijdag 29 november 2019 om 09:41
Fietsenfabrikant Merida niet langer titelsponsor bij Bahrain Merida

foto: Cor Vos

De Taiwanese fietsenfabrikant Merida is sinds 2017 de belangrijkste partner van WorldTour-formatie Bahrain-Merida, maar het bedrijf zal met ingang van 2020 niet langer meer fungeren als belangrijkste partner/co-sponsor van de ploeg. Merida zal echter wel als leverancier verbonden blijven aan het team van Mikel Landa en Wout Poels.

Het Taiwanese Merida besloot zes jaar geleden in de wielersport te stappen als co-sponsor van het Italiaanse Lampre, om aan het begin van 2017 te starten aan een nieuw avontuur met een gloednieuwe wielerploeg uit het Midden-Oosten: het bleek de geboorte van Bahrain Merida. Het fietsenmerk heeft de afgelopen jaren meerdere successen mogen vieren.

Zo won kopman en boegbeeld Vincenzo Nibali op een Merida-fiets de Ronde van Lombardije en Milaan-San-Remo, maar hij haalde ook tweemaal het podium in de Giro d’Italia en één keer in de Vuelta a España. De ploeg wist sinds zijn oprichting 53 overwinningen te boeken. “We zijn ongelofelijk trots op wat we hebben bereikt”, zo vertelt Andreas Rottler namens Merida.

Betrokkenheid 
“Het is een enorme eer en tegelijkertijd ook een enorme verantwoordelijkheid om met zo’n succesvolle ploeg samen te blijven werken.” Merida zal volgend seizoen dus niet meer als co-sponsor op het shirt prijken, maar blijft als fietsenleverancier en technische partner wel betrokken bij de WorldTour-ploeg. “In 2020 begint een nieuw en spannend hoofdstuk”, zo vat directeur Jürgen Falke het samen.

“We kijken uit naar de samenwerking met McLaren. We zullen samen de grenzen van wat mogelijk is oprekken en een nieuwe standaard in design en ontwikkeling van fietsen neerzetten”, klinkt het ambitieus.

Vincenzo Nibali boekte grote successen op een Merida – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone