Fikse tegenvaller voor Visma | Lease a Bike in Giro Next Gen
Jørgen Nordhagen stapt niet meer op in de Giro Next Gen - foto: Cor Vos
woensdag 12 juni 2024 om 12:17

Fikse tegenvaller voor Visma | Lease a Bike in Giro Next Gen

Visma | Lease a Bike Development is in de Giro Next Gen nog maar met vier renners in koers. Jørgen Nordhagen en Menno Huising zullen vandaag wegens ziekte namelijk niet aan de start verschijnen van de vierde etappe naar Borgomanero.

Dit is voor de Nederlandse formatie een flinke streep door de rekening, zeker omdat Nordhagen voor de start nog werd gezien als een van de favorieten voor de eindzege. De 19-jarige Noor bleek dinsdag in de eerste bergetappe naar Pian della Mussa al niet in staat om zijn concurrenten te volgen: hij verloor meer dan twee minuten op ritwinnaar en nieuwe rozetruidrager Jarno Widar.

De selectie van Visma | Lease a Bike bestaat nu dus nog maar uit vier renners, met Matthew Brennan, Pietro Mattio, Darren van Bekkum en Tijmen Graat. Die laatste staat momenteel twaalfde in het algemeen klassement, op 2’12” van leider Widar, en heeft nog uitzicht op een goede eindklassering.

De overgebleven renners van Visma | Lease a Bike koersen vandaag, over een afstand van 139 kilometer, van Pertusio naar Borgomanero. Onderweg staan er geen echt zware beklimmingen op het menu, maar het gaat wel de hele dag op en af richting de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.