Filippo Ganna nog een jaar Italiaans kampioen tijdrijden
Ganna kust zijn kampioenstrui - foto: Cor Vos
vrijdag 21 augustus 2020 om 20:37

Filippo Ganna nog een jaar Italiaans kampioen tijdrijden

Filippo Ganna heeft met overmacht het Italiaans kampioenschap tijdrijden gewonnen. De specialist van Team Ineos was in de 38 kilometer lange chrono tussen Bassano del Grappa en Cittadella liefst 50 seconden sneller dan Alessandro De Marchi (CCC), die zilver won. Het is voor Ganna zijn tweede tijdrittitel op rij.

Het parcours was grotendeels vlak en kende alleen in het begin een klimmetje van ongeveer twee kilometer aan 7%. Na de afdaling was het weer aan de mannen om de grote plaat rond te draaien. Ganna zette de concurrentie daar flink op achterstand. Achter Ganna en De Marchi was het toekomstig Jumbo-Visma-renner Edoardo Affini (nu nog Mitchelton-Scott) die derde werd. Zijn achterstand was ruim anderhalve minuut.

Ganna op weg naar zijn titel – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen ging de tijdrittitel naar Elisa Longo Borghini. Voor de ervaren renster van Trek-Segafredo is het al de vierde Italiaanse titel in het tijdrijden. Vittoria Bussi (op 9 seconden) en Vittoria Guazzini (op 39 seconden) mochten mee het podium op.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2020 12:30
Teleurstellend dat Affini zoveel verliest op De Marchi. Had hier gewoon tweede moeten worden. Belooft weinig goeds voor het EK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.