Filippo Ganna op zijn hoede: “De tijdrit is lastiger dan het lijkt”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 09:11

Filippo Ganna op zijn hoede: “De tijdrit is lastiger dan het lijkt”

Filippo Ganna is dé topfavoriet voor de ritzege in etappe veertien in de Giro d’Italia. De Italiaanse kampioen tijdrijden werd in de eerste tijdrit nog geklopt door Tadej Pogacar, maar in de vlakkere tijdrit van zaterdag is hij de te kloppen man. “Het zal wel echt zwaar worden.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Via de officiële kanalen van zijn ploeg INEOS Grenadiers blikt Ganna vooruit op de race tegen de klok. “Het is al een intense Giro geweest. We hebben nog niet al te veel moeten klimmen, maar het was toch al intens. Er is veel nervositeit in het peloton. Nu is het zaak om te focussen op de tijdrit. We willen het daar goed doen.”

“De tijdrit is niet zo makkelijk als het lijkt. Het gaat de hele tijd op en neer. Ik heb het gelukkig wel al een aantal keer verkend voor de Giro. Voor de tijdrit zelf zal ik ook nog een keer verkennen, dan zit het zeker in mijn hoofd. Ik zal de steun van alle supporters nodig hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.