Filippo Ganna zinspeelt opnieuw op aanval werelduurrecord Victor Campenaerts
maandag 27 april 2020 om 10:43

Filippo Ganna zinspeelt opnieuw op aanval werelduurrecord Victor Campenaerts

Filippo Ganna ziet het nog steeds zitten om een aanval voor te bereiden op het werelduurrecord van Victor Campenaerts. “Tijdens de quarantaine krijg ik ziekelijke ideeën”, zegt de viervoudig wereldkampioen op de individuele achtervolging aan Tuttobiciweb.

“Ik krijg vaak de vraag of ik eens niet een werelduurrecordpoging zou ondernemen. En tijdens deze quarantaine heb ik daar al geregeld aan gedacht”, aldus de 23-jarige Italiaan, die niet alleen op de wielerbaan, maar ook op de weg hard kan fietsen. Getuige daarvan zijn derde plek op het WK tijdrijden. “Ik zou graag een poging wagen, ook al is het niet vanzelfsprekend. Met 55,089 km heeft Victor Campenaerts de lat absurd hoog gelegd. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan en records om gebroken te worden.”

“Als er meer duidelijkheid is over welke koersen we dit jaar nog kunnen rijden, zal ik het de ploeg voorstellen. En als er tijd voor is, waarom zou ik het dan niet proberen?”, vraagt de renner van Team Ineos zich hardop af. “Ik weet niet welk soort inspanning het is. In gewone tijdritten moet je fysiek al tot het uiterste gaan. En Wiggins, een Tourwinnaar nota bene, zei dat het de zwaarste inspanning was uit zijn leven.”

Naast het werelduurrecord heeft de hardrijder met nog een ambitie. De individuele achtervolging afwerken in minder dan vier minuten. Het wereldrecord van 4’01’934 staat momenteel al op zijn naam. “We moeten dan wel op zoek gaan naar de ideale omstandigheden en de snelste piste. Maar mijn team heeft daar veel ervaring in.”

Het is niet de eerste keer dat Ganna flirt met een recordpoging. In november liet hij ook al eens weten aan het werelduurrecord te denken.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
27 april 2020 17:32
Prachtig ! Ik kijk altijd uit naar dit soort momenten. Net als een klein kind naar Sinterklaas. Nog .. nachtjes slapen en dan... ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.