Filippo Pozzato stopt met wielrennen

Filippo Pozzato stopt met wielrennen

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 18 december 2018 om 08:38

De carrière van Filippo Pozzato als professioneel wielrenner zit erop. Dat heeft de 37-jarige Italiaan vandaag bevestigd. De voormalig winnaar van onder andere Milaan-San Remo vervolgt zijn wielerleven als scout.

In 2000 maakte de eigenzinnige Italiaan zijn debuut in het profpeloton bij Mapei-Quickstep. Na achttien jaar bij ploegen als Fassa Bortolo, Katusha en Lampre-Merida is zijn loopbaan nu klaar. De laatste ploeg op zijn lijstje was Wilier Triestina-Selle Italia, waar Pozzato dit jaar voor reed. Pippo was een van de weinige renners uit Italië die succesvol waren in het voorjaar. Zo won hij in 2006 Milaan-San Remo, in 2007 Omloop het Volk en in 2009 de E3 Prijs Vlaanderen. In 2012 werd hij tweede in de Ronde van Vlaanderen en in 2009 in de Franse tegenhanger Parijs-Roubaix.

Ook boekte de rittenkaper drie etappezeges in grote rondes. In Saint-Brieuc was het de eerste keer raak toen Pozzato in de Tour de France van 2004 Iker Flores versloeg. Oscar Freire was degene die hij verschalkte in 2007, in de vijfde etappe naar Autun. Ook in eigen land won de voormalig Italiaans kampioen, Pozzato zegevierde in 2010 in de Giro-etappe naar Porto Recanati.

Eerder dit jaar was het nog niet duidelijk dat Pozzato ermee op zou houden. Daar leek in oktober verandering in te komen. “De benen zijn nog goed, maar het hoofd volgt niet echt meer”, vertelde hij destijds in een interview. Passie hield hem op de been. “Als je in de koers geen rol van betekenis kunt spelen omdat het collectief niet sterk genoeg is, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.” Het hoofd heeft het nu gewonnen van de passie. Pozzato zal volgend seizoen bij een nieuwe opleidingsploeg in dienst treden als scout.

Eccoci qui a scrivere la conclusione di una parte della mia vita, la più intensa e divertente. Oggi posso dire che il…

Geplaatst door Filippo Pozzato op Dinsdag 18 december 2018

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair