Filippo Pozzato zegeviert in Plouay
zondag 1 september 2013 om 16:53

Filippo Pozzato zegeviert in Plouay

Filippo Pozzato

foto: Sirotti

Filippo Pozzato heeft in Bretagne de GP Ouest France op zijn naam geschreven. De renner van Lampre-Merida kwam na een 243 kilometer lange koers in en rond Plouay als eerste over de finish door een pelotonspurt te winnen. Zijn landgenoot Giacomo Nizzolo eindigde als tweede, voor de Fransman Samuel Dumoulin.

In het westen van Frankrijk ontstond al tijdens het eerste wedstrijduur een kopgroep van vier man. De Fransen Christophe Laborie (Sojasun) en Julien Fouchard (Cofidis), de Eritreeër Natnael Berhane (Team Europcar) en Noor Vegard Stake Laengen (Bretagne) reden een maximale voorsprong van maar liefst achttien minuten bij elkaar.

Op ongeveer 45 kilometer van het einde waren er van deze voorsprong nog maar twee minuten over. Op iets meer dan dertig kilometer was bij het ingaan van de laatste ronde de vlucht ten einde. Bert Jan Lindeman van Vacansoleil-DCM plaatste een nieuwe aanval, maar hij had geen succes. Een poging van Dries Devenyns (Omega Pharma Quick Step) en Tom Dumoulin (Argos-Shimano) had evenmin succes, net als een uitval van Kristijan Koren (Cannondale), Tim Wellens (Lotto-Belisol) en Giovanni Visconti (Movistar) die op vijf kilometer van het einde werden bijgehaald.

Op drie kilometer van het einde probeerde Greg Van Avermaet het, maar de Belg werd op tweehonderd meter van de finish ingerekend door het peloton. Filippo Pozzato bleek daar over de snelste eindspurt te beschikken.

GP Ouest France Plouay 2013 (WT)
1. Filippo Pozzato (Italië/Lampre-Merida) in 5u59m54s
2. Giacomo Nizzolo (Italië/RadioShack-Leopard) allen z.t.
3. Samuel Dumoulin (Frankrijk/AG2R)
4. Jurgen Roelandts (België/Lotto-Belisol)
5. Daniele Bennati (Italië/Team Saxo-Tinkoff)
6. Thor Hushovd (Noorwegen/Team BMC)
7. Elia Viviani (Italië/Cannondale)
8. Francisco Ventoso (Spanje/Movistar)
9. Borut Bozic (Slovenië/Astana)
10. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.