Finish Luik-Bastenaken-Luik verplaatst naar boulevard d’Avroy
foto: ASO
dinsdag 22 januari 2019 om 11:52

Finish Luik-Bastenaken-Luik verplaatst naar boulevard d’Avroy

De eindstreep van Luik-Bastenaken-Luik 2019 zal op de boulevard d’Avroy in Luik komen te liggen. Dat maakte organisator ASO bekend tijdens een perspresentatie van de Waalse klassiekers. Eerder werd al bekend dat Ans niet meer de finishplaats zou zijn in 2019, maar nu weten we ook dat de beklimming van de Saint Nicolas ontbreekt in het nieuwe parcours.

Op de boulevard d’Avroy finishte het peloton ook tijdens de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk 2017. Sinds 1992 was het kleinere Ans de aankomstplaats voor de heuvelklassieker. De organisatie hoopt daarmee dat de finale van La Doyenne eerder losbarst. De handtekening is eind 2018 gezet onder een samenwerking die van 2019 tot en met 2024 geldig is voor de mannen- en de vrouwenwedstrijd van Luik-Bastenaken-Luik. In het verleden was de Boulevard de la Sauvenière het decor voor de laatste meters van de monumentale klassieker.

Met het verdwijnen van de aankomst in Ans sneuvelt ook de Saint Nicolas. Wel wordt de achtereenvolgende passage van de Côte de Wanne, Côte de Stockeu en de Côte de Haute-Levée nieuw leven gebracht.

Nieuwe route Waalse Pijl
Tijdens de presentatie is ook de nieuwe route van de Waalse Pijl (voor mannen en vrouwen) bekendgemaakt. Ans is daarvan de nieuwe startplaats, finish blijft op de bevreesde Muur van Hoei. Er zullen in totaal elf klimmen moeten worden betwist, waarvan drie keer het trio Côte d’Ereffe, Côte de Charave en Mur de Huy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.