Finish Ronde van Vlaanderen blijft tot 2023 in Oudenaarde

Finish Ronde van Vlaanderen blijft tot 2023 in Oudenaarde

foto: Sirotti

woensdag 23 november 2016 om 08:25

Oudenaarde blijft tot en met 2023 de finishplaats van de Ronde van Vlaanderen. Dat zijn organisator Flanders Classics en de stad overeengekomen.

Het oude contract tussen de organisatie van Vlaanderens Mooiste en stad liep tot 2017. Die verbintenis is opengebroken en met liefst zes jaar verlengd. Oudenaarde betaalt per jaar €400.000 om de aankomst van ‘de Ronde’ naar de Minderbroedersstraat te halen. Momenteel is dat bedrag nog €150.000, aldus Het Nieuwsblad.

In 2012 finishte de Ronde van Vlaanderen voor het eerst in Oudenaarde, destijds won Tom Boonen. Fabian Cancellara (twee keer), Alexander Kristoff en Peter Sagan volgden hem op. In 2017 wordt De Ronde op 2 april verreden. De nieuwe startplaats is Antwerpen, dat de voorkeur krijgt boven Brugge.

Dit artikel delen:

25 Reacties

Romāns Vainšteins 23 november 2016 om 09:06

Ontzettend jammer. Niet eens zozeer dat de oude finishstraat in ere hersteld dient te worden maar deze aankomst is nogal troosteloos met stukken 0 toeschouwers in de laatste km op een afgezette N-weg …,

Koersmaniak 23 november 2016 om 09:08

400.000 voor de aankomst, 400.000 voor de start, 50.000 voor de Muur en waarschijnlijk 7x 50.000 voor de 7 dorpen van de ronde die betalen voor een doortocht, maakt al 1.200.000 euro aan jaarlijkse inkomsten voor Flanders Classic.
En dan zegt Wouter Vandenhaute dat het niet om het geld te doen is..

achtpuntzes 23 november 2016 om 09:19

toch frappant dat deze wedstrijd in stand wordt gehouden met flink wat belastinggeld. je zal maar in de regio wonen en niks hebben met wielrennen.

Mac-S 23 november 2016 om 09:28

@8.6: Als een koers wordt gefinancierd met oliedollars vinden we het ook niet goed. En als een koers een sponsornaam draagt, is er ook kritiek.
En de extra bekendheid die de Vlaamse dorpen en steden verkrijgen dankzij De Ronde, levert ze door het jaar heen ongetwijfeld extra toeristen en dus extra inkomsten op.

achtpuntzes 23 november 2016 om 09:39

@ MaC-S:
tja, dat schermen met extra toerisme doet elke regio waar wielerwedstrijden plaatsvinden, maar als ik van elke regio die ik zie bij een wielerwedstrijd deze als toerist moet bezoeken heb ik daar een dagtaak aan voor de rest van mijn leven en geen tijd meer om naar wielerwedstrijden te kijken. daarnaast weet de doelgroep, namelijk de geinteresseerde toerfietser, de beroemde hellingen al feilloos te vinden.

TykkeThor 23 november 2016 om 10:00

Blijft dus een veredeld kermisparcours zo. Een monument hoort gewoon niet op een omloop.

LyndaLid 23 november 2016 om 10:41

Schitterende finale, lekker nog een paar jaar zo houden en dan weer iets nieuws zoeken!

Sfeerloos? De Cauberg is niet sfeerloos, maar is als finale en aankomst een stuk dramatischer. De wielerbaan in Roubaix, met vooral de laatste kilometers erbij is ook sfeerloos, en daar doet toch geen mens moeilijk over? Het gaat (mij) erom dat er een mooi parcours ligt, waarop we schitterende wedstrijden te zien krijgen. Dat heb ik voorlopig bij deze finale een stuk meer dan bij de gemiddelde finale die perse over de Muur moest. Ook daar zaten schitterende koersen bij hoor, maar ik vind het deze jaren doorsnee toch net leuker. En “sfeer” aan de aankomst kan ik niks mee, dat is alleen boeiend als je erheen gaat. En dan zou ik sowieso nooit naar de aankomst van een klassieker gaan (behalve bij de AGR dus).

OscarV 23 november 2016 om 10:43

De eerste keer dat ze op die N-weg eindigde kan ik mij nog goed herinneren. Wat een enorme anti-climax was dat zeg…

Tuubke 23 november 2016 om 11:07

We kunnen natuurlijk wel kritiek hebben op die aankomststrook, maar die heeft toch niet verhinderd dat we hier alleen maar geweldige winnaars hebben gehad. Kijk maar eens naar het hierboven genoemde rijtje: Boonen, 2x Cancellara, Kristoff en Sagan. Geen toevalstreffers van tweederangs coureurs, toch?

Lalsacien 23 november 2016 om 11:18

De Oude Kwaremont en de Paterberg zijn prachtige scherprechters maar tijdens de RVV worden ze uitgemolken. Uiteindelijk wint de sterkste renner. Er is weinig verrassing! Dat vind ik jammer!

Romāns Vainšteins 23 november 2016 om 13:29

Ik vind het gewoon lelijk dat je beklimmingen x tig voor de kiezen krijgt in een klassieker, staat doodgewoon niet, kun je 88 x schermen met 'kijk nou naar die kleppers op de erelijst!' maar die boeien natuurlijk 88 x minder dan het parcours. Maak er een suf rondje van 10 km met alleen de Kwaremont en daar heb je die knuffelkleppers die je zo lief hebt ook wel op de erelijst. Geef mij de oude versie maar, ik wil dat Nuyens en Devolder – achtige typen deze koers ook zouden kunnen stelen.

LyndaLid 23 november 2016 om 14:02
Quote:
Ik vind het gewoon lelijk dat je beklimmingen x tig voor de kiezen krijgt in een klassieker, staat doodgewoon niet want ik vind dat het niet hoort

Hoezo staat “doodgewoon” niet? Wat betekent dat überhaupt..? Dat je het niet “mooi” vindt? Ik vind de Bosberg ook niet mooi, en laten we het over de finale van Luik maar al helemaal niet hebben. Maar “staat doodgewoon niet” is een uit de duim gezogen waarheid, net als dat een rondje niet bij een klassieker zou mogen. Nergens geschreven dat soort “regels”, maar gewoon meningen van mensen die alles dat nieuw is eng vinden en het liefst alles zouden doen zoals het vroeger was. Voor het publiek is het een vooruitgang, je hebt nu punten waar je de koers veel intensiever kan beleven. En qua koersverloop (totaal los van de namen van de winnaars) is het ook absoluut geen achteruitgang geweest.

Komt trouwens nog bij dat Terpstra dat Ballan, Terpstra, en Van Avermaet Vandenbergh er allemaal heel dichtbij zijn geweest om op een “Devolder of Nuyens”-achtige wijze te winnen. Ze waren alleen net niet sterk genoeg, heeft niks met het parcours of de finishplaats te maken.

nederbelg 23 november 2016 om 14:27

Zou fijn zijn als een nieuwe Johan Lammerts die ‘perfecte’ erelijst eens lekker kwam verstoren…
Verder is het heerlijk ironisch dat net de Minderbroedersstraat de aankomst is… een bedelorde! Terwijl hier in geuren, kleuren en getallen met vijf nullen eigenlijk niets anders staat dan: Woutertje doet het niet voor minder, broeders!

achtpuntzes 23 november 2016 om 14:44

Edit redactie : Graag on topic houden

TykkeThor 23 november 2016 om 14:53

@Tuubke
De kwaliteit van de winnaars zegt natuurlijk niet zoveel over de aantrekkelijkheid van de koers. De mooiste koersen zijn juist vaak gewonnen door outsiders. De mooiste ronde van de afgelopen decennia werd nota bene gewonnen door een outsider. En wat is er bovendien mis met een winnaar als Hayman of Nuyens? Toch veel leuker dan alleen Boonen en Cancellara?

KnightBiker 23 november 2016 om 16:50

De finish in Oudenaarde is inderdaad niet fraai, finish op het marktplein is veel fraaier ik snap niet goed waarom ze dat niet doen want een veel betere reclame voor de stad Oudenaarde Inplaats van die perfect saaie asfalt strook. Ook vind ik de aanloop naar de finish vanaf de Paterberg niet leuk om te doen, tot de Paterberg is het Perfect edoch.
De finish in Meerbeke was echter ook niet fraai, maar de aanloop ernaartoe vanaf de Bosberg was geweldig omdat het een klein beetje afliep zodoende kon je nog even vollebak naar de finish over die betonplaten wegen. Dat gevoel is naar Oudenaarde niet bestaande.

Een finish direct na de muur in Geraardsbergen zou ik ook wel zien zitten, maar dan zit je weer zover van de Kwaremont af…

Lalsacien 23 november 2016 om 17:20

On-topic, svp – YIJ.

LyndaLid 23 november 2016 om 17:59

On-topic, svp – YIJ.

achtpuntzes 23 november 2016 om 18:02

@ Lalsacien +1
ik snap precies wat je bedoelt. :)

Jungle Man 23 november 2016 om 18:56

Zo kwalijk dat geld hier bepaalt. De muur + Bosberg finish vond ik zo veel leuker. Desalniettemin blijft RVV een van mijn favoriete klassiekers

Romāns Vainšteins 23 november 2016 om 19:37

Het is ook flauw gelul om slechte vernieuwingen onder de noemer ‘bang voor’ en ‘eng’ te gooien, dat argumenten spuien die hype innovatieleipen altijd, b o r i n g. Ik vind bepaalde koersen, zoals de verkrachtte RvV, ‘het Canadese tweeluik’ en de oliestaatkoersjes gewoon verkwanseld, doodsaai en niet op zijn plaats.

LyndaLid 23 november 2016 om 20:18

Dan weet ik nog een dooddoener. Komt ie.. klaar voor?

Als je de Ronde van Vlaanderen van afgelopen jaar niet mooi vond, of zelfs “doodsaai” dan houd je gewoon niet van wielrennen.

Zo. Meer kan ik er niet van maken.. Dan sla je toch echt door in je hunkering naar “anders” zijn.

Romāns Vainšteins 23 november 2016 om 21:23

Pffff, wat een lulargument, Sagan maakte er nog wat van ja, maar het parcours is en blijft kut.
Het gaat echt niet om de deelnemers(veld) en het koersverloop, nog niet eens 50%.

Daarnaast > Zowel GW als E3 vond ik beter, mooiere parcoursen ook.

Lalsacien 23 november 2016 om 22:11

@Lyndalid (als je de RvV van afgelopen jaar niet mooi vond of zelfs “doodsaai” dan hou je niet van wielrennen)
Dit is een voorbeeld. Je geeft geen ruimte voor een andere opvatting!

denise 24 november 2016 om 14:11

De jongste 5 jaren hebben alleen toppers deze koers gewonnen. De organisator zal wel heel fier zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair