Finish van WK 2021 ligt op de ring van Leuven

maandag 30 september 2019 om 15:58
Finish van WK 2021 ligt op de ring van Leuven

foto: Cor Vos

De finish van het WK wielrennen 2021 in Vlaanderen ligt op de ring van Leuven. Nabij sportcentrum Sportoase zal aan de Ruelensvest de eindstreep gelegd worden. Dat heeft Cindy Winters, de sportverantwoordelijke van Leuven, verteld op Radio 2 Vlaams-Brabant.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

In 2021 beginnen de wegwedstrijden in Antwerpen. Organisatoren Flanders Classics en Golazo hebben aangegeven dat het traject ingericht wordt voor de Flandrien-types, met kasseien en meerdere korte heuvels rondom Leuven. De komende periode komt de UCI voor een laatste inspectie, waarna het hele parcours bekend wordt.

In tegenstelling tot de wegwedstrijden, starten de tijdritten in Knokke-Heist en finishen die in het historische Brugge. Maar nog voor het WK wielrennen naar Vlaanderen komt, worden volgend jaar de mondiale kampioenschappen afgewerkt op een klimparcours in Aigle en Martigny.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.