Flanders Classics: 31 kandidaturen voor Wereldbeker veldrijden
foto: Cor Vos
vrijdag 6 december 2019 om 18:36

Flanders Classics: 31 kandidaturen voor Wereldbeker veldrijden

Flanders Classics heeft reeds 31 kandidaatstellingen ontvangen voor de hervormde Wereldbeker veldrijden 2020-2021. Kandidaat-organisatoren hebben nog tot middernacht de tijd om zich aan te melden.

Nu een half jaar geleden werd bekend dat Flanders Classics de organisatie van de Wereldbeker veldrijden overneemt van de UCI. Eerder nam Flanders Classics al de organisatie over van de Superprestige. Ook Golazo (organisator van de DVV Verzekeringen Trofee) was kandidaat om de organisatie van de Wereldbeker over te nemen. Het was slechts een van de veranderingen die zijn doorgevoerd voor komend seizoen.

Ook de kalender gaat op de schop. De Wereldbeker wordt uitgebreid naar veertien tot zestien wedstrijden, in minstens zeven verschillende landen. Organisatoren hebben nog tot vandaag om zich kandidaat te stellen voor het klassement. Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, verwachtte al dat het aantal kandidaten het aantal beschikbare plaatsen zou overtreffen. Onder meer Ruddervoorde, Wachtebeke, Middelkerke en Koksijde stelden zich al kandidaat.

Middernacht
“Kandidaten hebben nog tot middernacht de tijd om een officiële kandidatuur in te dienen, de teller loopt dus nog”, zegt Van den Spiegel in een persbericht dat vanavond is rondgestuurd. “Maar op dit moment hebben we al 31 kandidaturen op zak. We zullen dus ruimschoots kunnen voldoen aan de voorwaarden die de UCI heeft opgelegd rond de internationale spreiding, want er zitten ook een aantal heel mooie en aantrekkelijke nieuwkomers in het buitenland in.”

Als alle kandidaten bekend zijn, gaan Flanders Classics en de UCI de kandidaturen beoordelen en vervolgens de nieuwe kalender voor de Wereldbeker samenstellen. De precieze locaties en de definitieve kalender worden aangekondigd tijdens het WK veldrijden, over twee maanden in het Zwitserse Dübendorf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.