Flanders Classics denkt aan zaterdag 19 september om Ronde van Vlaanderen te organiseren

dinsdag 7 april 2020 om 08:52
Flanders Classics denkt aan zaterdag 19 september om Ronde van Vlaanderen te organiseren

© Cor Vos

Het gerucht circuleert al enkele dagen: voor Flanders Classics is het een serieuze optie om op zaterdag 19 september de Ronde van Vlaanderen te organiseren. De vzw Impanis-Van Petegem, dat de Primus Classic organiseert, is eventueel bereid – mits compensatie – zijn datum af te staan. 

Voor alle duidelijkheid: eerst is de UCI (Internationale Wielerunie) aan zet. Als zij een geschikte datum vinden voor de Ronde van Vlaanderen, is een deal tussen Flanders Classics en de vzw Impanis-Van Petegem – organisator van de Primus Classic – niet nodig. Maar als de UCI geen degelijke oplossing vindt, zou de Ronde op zaterdag 19 september (eerste weekend van het WK) kunnen gereden worden.

“Er zijn inderdaad al gesprekken geweest”, bevestigt Philip Beke, ondervoorzitter van de organiserende vzw, aan Het Laatste Nieuws. “We willen eventueel een helpende hand reiken en onze plaats eenmalig afstaan. Weliswaar op voorwaarde dat ook onze sponsors akkoord gaan.” De vzw vraagt ook een financiële compensatie, mocht het zo ver komen.

Naar de link tussen beide organisaties is het niet ver zoeken. Peter Van Petegem is voorzitter van het organiserend comité van de Primus Classic en tezelfdertijd kind aan huis bij Flanders Classics.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.