Flanders Classics neemt organisatie over: cross van Zonhoven kan toch doorgaan

dinsdag 28 september 2021 om 19:50
Flanders Classics neemt organisatie over: cross van Zonhoven kan toch doorgaan

foto: Cor Vos

Flanders Classic zal deze winter voor het eerst de veldrit van Zonhoven organiseren. Het neemt de organisatie over van Golazo, dat enkele weken geleden liet weten af te haken, laat Flanders Classics in een perscommuniqué weten. De Kuilcross, onderdeel van de Wereldbeker veldrijden, wordt op zondag 24 oktober verreden.

Nadat Golazo had laten weten af te haken als organisator van de Kuilcross, nam de gemeente Zonhoven contact op met Flanders Classics met de vraag om de organisatie op zich te nemen, zodat de wedstrijd zoals voorzien alsnog deel kan uitmaken van het eerste volledige seizoen van de hervormde Wereldbeker veldrijden. Vorig seizoen ging de cross in Zonhoven niet door: omdat de veldrit een manche in de Wereldbeker zou worden, was een editie zonder publiek geen optie.

“Het zou jammer en onbegrijpelijk zijn dat deze iconische wedstrijd voor het tweede jaar op rij niet zou kunnen doorgaan”, zegt Flanders Classics-CEO Tomas Van den Spiegel. “Wij zijn daarom ingegaan op de vraag van de gemeente Zonhoven en zullen de organisatie met Flanders Classics opnemen. Op 24 oktober kunnen fans dus in Zonhoven terecht voor spektakel in de bekende kuil waar al zo veel mooie wedstrijden beslecht werden.”

Annemarie Worst was twee jaar geleden de winnares bij de vrouwen – foto: Cor Vos

Burgemeester Johny De Raeve van Zonhoven heeft er alle vertrouwen in om een mooie cross te kunnen aanbieden samen met de expertise van Flanders Classics. “Onze lokale werkgroep was traditioneel al enkele maanden bezig met de voorbereiding van de cross. Door terug te keren naar de maand oktober rekenen we erop dat de zon weer volop van de partij zal zijn zodat er in en om de kuil opnieuw een groot volksfeest kan losbarsten.”

Toon Aerts en Annemarie Worst zijn de laatste winnaars van de Kuilcross in Zonhoven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone