‘Flanders Classics wil datum Driedaagse De Panne-Koksijde innemen’
foto: Sirotti
zaterdag 26 november 2016 om 10:31

‘Flanders Classics wil datum Driedaagse De Panne-Koksijde innemen’

Volgens de organisatie van de Driedaagse De Panne-Koksijde aast Flanders Classics op hun plek op de kalender. Flanders Classics zou namelijk Dwars door Vlaanderen op de woensdag vóór de Ronde van Vlaanderen willen organiseren. Die wedstrijd staat nu een woensdag eerder gepland.

“Al meer dan veertig jaar organiseren wij in de week voor de Ronde van Vlaanderen en dat willen wij zo nog heel lang houden, ook al wil Flanders Classics onze datum inpakken”, laat woordvoerder Johan Van Hecke weten aan BELGA. “Het wisselen of veranderen van datum kan niet eenzijdig opgelegd worden door één partij.”

“Ook wij streven naar een Vlaamse verankering in het wielervoorjaar, maar niet ten koste van onze rittenkoers. Wij zijn geen vragende partij en hebben zeker en vast geen akkoord met Flanders Classics voor het omwisselen van onze datum met Dwars door Vlaanderen”, gaat Van Hecke verder. “We willen ook in 2018 onze driedaagse rittenkoers behouden zien voor de Ronde van Vlaanderen, tot spijt van Flanders Classics.”

Flanders Classics is een van de grootste organisatoren van wielerwedstrijden. In België organiseert het Vlaamse bedrijf onder meer de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en ook Dwars door Vlaanderen.

In de Driedaagse De Panne-Koksijde ging dit jaar de overwinning naar Lieuwe Westra.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
26 november 2016 10:52
@fringale

Interessante analyse. Ik denk dat je wel eens gelijk kan hebben!
26 november 2016 10:53
Het heeft wat van de grote haai die de kleine visjes opslokt, maar het deelnemersveld van de laatste jaren bewijst dat de driedaagse van de panne helemaal geen voorbereiding voor RVV is, dus waarom dan vasthouden aan die "misplaatste" plaats op de kalender ? Dwars door Vlaanderen lijkt mij dan weer "de" ideale voorbereidingskoers voor de ronde, met meer uitstraling ook, die nu wat aan belang inboet, omdat ze net voor de E3 komt. Wisselen van plaats is volgens mij een win-win. De "meer-sprinters" die veeleer op GW mikken dan op de E3, kunnen zich dan in de 3-daagse klaarstomen en het "kasseigevoel" oprakelen.
26 november 2016 10:55
@alsjewint

sorry, zonet delete ipv edit gedaan, bij deze hersteld
26 november 2016 11:02
Dat deelnemersveld zal net hetzelfde zijn als bij de 3 daagse van de panne. Veel renners willen namelijk geen risico's meer nemen zo kort voor de RVV en PR. Dus of daar nu De Panne of DDV staat maakt niet veel uit.
26 november 2016 11:28
Mooi zo. Oprotten, Vandenhaute.

@Jowinho

DDV wordt WT, dus vermoed dat het deelnemersveld wel degelijk sterker zou worden.
26 november 2016 11:29
@Jowinho: dat betwijfel ik. De E3 is ook maar een week voor de Ronde en daar starten alle toppers. De driedaagse is gewoon niet zo interessant omdat het drie dagen is, maar een mooie eendagskoers als DDV op die woensdag zal toch veel schoon volk lokken denk ik.
26 november 2016 12:19
Jammer dat Vandenhaute wederom in de tradities gaat snijden. Geld zal ongetwijfeld weer de drijfveer achter dit plan zijn.
26 november 2016 12:44
Misschien moet Woutertje ook gewoon de driedaagse overnemen, dan kan hij het daar ook vol VIP-tenten zetten.
26 november 2016 12:53
We zijn het al zolang gewend dat de 3daagse van De Panne tussen het weekend Harelbeke of Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Die traditie moet je gewoon in eer houden. De Panne is nog altijd voor bepaalde klassieke mannen een mooie voorbereiding op de Ronde.
26 november 2016 12:59
E3 en DDV gewoon samenvoegen en de naam van de laatste geven, kun je er alle kanten mee uit evolueren de aankomende jaren. Maak er een mooie koers van die vooral niet over de Kwaremont en randgebied gaat met een schone rol voor de muur erin als het dan per se niet mag in de ronde.

De 3-daagse is niet mijn type koers maar toch wel een stuk origineler dan die 2 pre-RVV'ers
26 november 2016 13:04
@Romans Vainsteins: Het is altijd goed voor de klassieke mannen om nog wat extra kilometers af te leggen als een soort training tijdens de 3daagse van De Panne om geen risico's te nemen voor de Ronde van Vlaanderen. De wedstrijd heeft wel een mooie erelijst en de winnaars in de etappes zijn ook niet mis. Dat is mijn persoonlijke mening over de wedstrijd.
26 november 2016 13:09
Absoluut, volgens mij vinden de renners het zelf ook fijner om een beetje relaxed mee te peddelen en uit te stappen in de 3dvdP dan op woensdag nog een beetje paniekerig over dat toch niet zelden levensgevaarlijke terrein heen te raggen.
26 november 2016 14:10
@RV E3 en DDV hebben een andere organisatie, wordt moelijk dus.
26 november 2016 14:11
Ah, het aloude "zo doen we het al [x aantal] jaar, dus waarom veranderen?".
Flanders Classics wil daar gewoon DDV neerzetten om alle buitenlandse wielertoeristen (m.n. Amerikaans en Brits) al eerder in de week naar Vlaanderen te lokken met de bijbehorende evenementen en inkomsten. En aangezien FC steeds vermogender wordt zal het ze denk ik uiteindelijk ook wel lukken om dat te realiseren. Dan is het inderdaad nog maar de vraag of de renners zitten te wachten op een duw-en-trek-evenement zo kort voor De Ronde.
26 november 2016 14:37
Zou wel zonde zijn als De Panne verdwijnt. Net als CI toch een wat a-typische koers. Beter dan al die voorbereiding op voorbereidingskoersen.
26 november 2016 15:48
Mijn voorkeur: doe die twee maar gelijktijdig. In die periode veel te veel gelijksoortige koersen, vaak ook nog over dezelfde heuveltjes. Genoeg is genoeg....
26 november 2016 19:17
Dat Flanders Classic mag ook wel een toontje lager gaan zingen. Begint zich net als de ASO te ontwikkelen tot een stel dictators

Om te reageren moet je ingelogd zijn.