Flandrien en Flandrienne 2019: resultaten en puntenverdeling
©Cor Vos
dinsdag 5 november 2019 om 22:19

Flandrien en Flandrienne 2019: resultaten en puntenverdeling

Wout van Aert en Sofie De Vuyst zijn de grote winnaars van de Flandrien 2019, een organisatie van Het Nieuwsblad. We zetten voor u de uitslagen op een rijtje.


Flandrien 2019:
1. Wout van Aert – 506
2. Remco Evenepoel – 505
3. Philippe Gilbert – 481
4. Thomas De Gendt – 304
5. Victor Campenaerts – 289

De namen van de vijf genomineerden – verkozen door een vakjury – werden voorgelegd aan het profpeloton. In een geheime stemming konden zij hun voorkeur uitspreken. 79% van het Belgische profpeloton deed aan de stemming mee.

Flandrienne 2019:
1. Sofie De Vuyst – 97
2. Sanne Cant – 75
3. Lotte Kopecky – 65
4. Jolien D’hoore – 62
5. Julie Van De Velde – 61

Sofie De Vuyst mocht de Trofee Flandrienne ontvangen uit handen van Yvonne Reynders, zelf vier keer wereldkampioene. De Vuyst volgt Sanne Cant op als Flandrienne

Nevenprijzen:

Het Nieuwsblad introduceerde ook de nieuwe Trofee Patrick Sercu, die de beste renner op de baan, in het veld, in de BMX, het mountainbiken bekroond. De krant wil daarmee de dit jaar overleden Olympische kampioen en veelvuldig zesdaagsewinnaar Patrick Sercu eren.

Voor zijn uniek werelduurrecord ging de eerste editie van de Trofee Patrick Sercu naar Victor Campenaerts, die in april in Mexico een werelduurrecord vestigde.  Campenaerts kreeg de trofee uit handen van Christophe Sercu, zoon van Patrick en teammanager van Sport Vlaanderen-Baloise.

De Trofee van Beste Ploegmaat was dit jaar voor Dries Devenyns. De renner van Deceuninck-Quick Step ontving zijn trofee uit handen van de nieuwe Vlaamse minister van Sport Ben Weyts.

De Trofee van Internationale Flandrien werd door de wielerredactie van Het Nieuwsblad gegeven aan Juilian Alaphilippe. Hij volgt Tom Dumoulin op.

De lezers van Het Nieuwsblad mochten dan weer het mooiste wielermoment van het jaar kiezen, de zogenaamde Vonk. Zij kozen voor de zege van Thomas De Gendt in de Tour. De sprint van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race en de blik van Elia Viviani bij de sprintzege van Van Aert in de Tour waren de andere momenten.

Bij de jeugdcategorieën waren de trofeeën voor Dries Verstappen bij de nieuwelingen, Julie De Wilde bij de juniores en Ilan Van Wilder bij de beloften. Voor het eerst werd de trofee in de jeugdreeksen opengezet voor zowel meisjes als jongens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.