Flandriencross Hamme verhuist van datum

vrijdag 6 november 2020 om 13:39
Flandriencross Hamme verhuist van datum

foto: Cor Vos

De Rectavit Flandriencross van Hamme, de zesde manche van de X20 Badkamers Trofee, verhuist van datum. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 23 januari 2021, maar krijgt nu een week eerder (17 januari) een plaats op de kalender.

‘Het verschuiven van de cross zorgt voor een betere spreiding van de cyclocrosskalender’, zo valt te lezen in een persbericht. Voor de veldritliefhebbers staat de Rectavit Flandriencross in het teken van het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Beide mannen hebben aangegeven te zullen starten in Hamme.

Vorig seizoen was Van der Poel de sterkste in Hamme, voor Laurens Sweeck en Tim Merlier. Bij de vrouwen ging de zege naar Annemarie Worst, na een spannende wedstrijd met de nummers twee (Sanne Cant), drie (Ceylin del Carmen Alvarado) en Yara Kastelijn.

De tweede manche van de X20 Badkamers Trofee vindt op 28 november plaats in Kortrijk, gevolgd door manches in Antwerpen, Herentals en Baal. Na de wedstrijd in Hamme trekken de renners nog naar Lille en Brussel. Eli Iserbyt en Annemarie Worst wisten de eerste wedstrijd op de Koppenberg te winnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.