Flecha: “Team Sky geeft me een goed gevoel”
vrijdag 11 september 2009 om 15:35

Flecha: “Team Sky geeft me een goed gevoel”

Juan Antonio Flecha zal vanaf volgend seizoen zijn rabotenue verruilen voor dat van de nieuwe Britse ploeg Team Sky. Tegenover cyclingnews zegt de 31-jarige Spanjaard dat hij uitkijkt naar zijn debuut voor het team, maar desondanks goede herrineringen overhoudt aan zijn periode bij de bankploeg.

“Er zit een duidelijke gedachte achter de opbouw van het team. Vanaf het begin dat de plannen er waren om deze ploeg te formeren ben ik er bij betrokken geweest. Het geeft me een goed gevoel. Het is geweldig dat er meerdere nieuwe teams ontstaan binnen de wielerwereld. De toprenners worden nu als het ware opgesplitst over de ploegen, wat alleen maar meer concurrentie zal opleveren.”

De Spaanse klassiekerspecialist wou ook nog wat kwijt over zijn huidige werkgever Rabobank, waar hij vanaf 2006 voor reed. “Ik zal iedereen blijven herinneren binnen het team, zowel mijn ploeggenoten als het management. In het bijzonder zal ik Pedro Horrillo gaan missen. Wij deelden vaak onze kamer met elkaar en hebben mooie momenten samen meegemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.