Flinke klap Mitchelton-Scott: twee sterkhouders missen klassiekers
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 28 maart 2019 om 08:26

Flinke klap Mitchelton-Scott: twee sterkhouders missen klassiekers

Mitchelton-Scott moet tijdens de klassiekers wat improviseren. Twee belangrijke pionnen in de voorjaarsploeg zijn geblesseerd geraakt en staan voorlopig aan de kant: Luke Durbridge heeft zijn sleutelbeen en middenhandsbeentje gebroken, terwijl Alex Edmondson kampt met elleboogklachten.

Durbridge: Breuk in sleutelbeen en vinger
Durbridge liep zijn blessures op bij een valpartij in de Driedaagse Brugge-De Panne. Na zijn valpartij (knalde tegen een boom) stapte de Australiër direct af, waarna uit onderzoek bleek dat hij zijn rechter sleutelbeen gebroken had. Ook zat een breuk in het meest linker middenhandsbeentje in zijn linkerhand. Beide breuken zullen geopereerd moeten worden, meldt de WorldTour-ploeg.

Edmondson: Zenuw in de elleboog
De kwetsuur van Edmondson houdt hem al langer bezig. In de GP Industria e Artigianato viel hij op zijn elleboog en daar hield hij last van, maar niets was gebroken. Edmondson stapte vervolgens in Tirreno-Adratico na vier dagen af. Hij werd op de startlijst van De Panne gezet, maar verscheen niet aan de start. “Ik heb veel problemen gehad met de zenuwen en pijn in mijn arm”, licht Edmondson toe. “Ik moet luisteren naar de medische staf, uiteindelijk gaat gezondheid voor.”

De Australische formatie ziet wel een nadeel in het uitvallen van deze sterkhouders voor de klassiekers: “Het zal voor onze jonge renners een zeer welkome gelegenheid zijn om waardevolle ervaring op te doen.” Namen ter vervanging van Durbridge en Edmondson worden niet genoemd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.