Floortje Mackaij, Wiggle High5, Dimitri Claeys, Ziggo Sport
foto: Team Sunweb
vrijdag 6 juli 2018 om 20:00

Floortje Mackaij, Wiggle High5, Dimitri Claeys, Ziggo Sport

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Floortje Mackaij in de Tour de Feminin, de problemen bij Wiggle High 5, de contractverlenging van Dimitri Claeys en uitzendrechten van mountainbike bij Ziggo Sport.

Attente Floortje Mackaij behoudt leiding

Floortje Mackaij staat ook na de tweede dag van de Tour de Feminin aan de leiding van het algemeen klassement. De Woerdense van de Sunweb-ploeg eindigde in de tweede rit attent als vierde, op 15 seconden van ritwinnares Agnieszka Skalniak. Zij versloeg Mariia Novolodskaia in een sprint-à-deux. Mackaij won de sprint van de achtervolgende groep. In het klassement heeft ze nu tien seconden voorsprong op Novolodskaia. De Tsjechische wedstrijd (2.2) duurt nog tot en met zondag.


Toekomst Wiggle High5 in gevaar

De toekomst van vrouwenploeg Wiggle High5 is in gevaar. De formatie van Kirsten Wild verwacht een uittocht van rensters, terwijl er ook in de staf en met het materiaal problemen zijn. Dat schrijft CyclingWeekly. Een sponsor is nog niet bevestigd voor 2019, terwijl zes (van de zeventien) rensters al aangegeven hebben te gaan vertrekken. Bronnen vertellen dat de ploeg geen schaduw is van zichzelf en dat meerdere rensters in tranen waren door de druk vanuit het management. De formatie werd in 2013 opgericht, mogelijk komt er dus na zes seizoenen een eind aan.


Dimitri Claeys verlengt bij Cofidis

Dimitri Claeys heeft zijn contract bij Cofidis met twee jaar verlengd. De 31-jarige renner rijdt daardoor tot en met 2020 voor de rode formatie, waarbij hij zich vorig jaar voegde. De Belg schreef in mei het eindklassement van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam, nadat hij in de koninginnenrit de leiderstrui overnam van Bryan Coquard. Afgelopen weekend eindigde hij op de zesde plaats van het Belgisch kampioenschap op de weg, waar Yves Lampaert de driekleur greep. Claeys kwam in het verleden uit voor onder ander Team Netapp en Wanty-Groupe Gobert.


Ziggo Sport haalt World Cup MTB naar de zender

Abonnees van Ziggo Sport kunnen zich opmaken voor meerdere uren mountainbike op tv. Zondag 8 juli gaat de World Cup verder in het Italiaanse Val di Sole. Die manche (mannen en vrouwen) zal live te zien zijn op Ziggo Sport Extra 2. Aan de start staan Nederlandse toppers Mathieu van der Poel en Anne Tauber. Ook Anna van der Breggen zal te zien zijn in de Italiaanse bergen. Ook de MTB-wedstrijden van Vallnord, Monte-Sainte-Anne en La Bresse zullen te zien zijn op de sportzender. Bekijk hier het uitzendschema.


SEG-renner Affini pakt beloftendubbel in Italië

Edoardo Affini is het komende jaar beloftenkampioen tijdrijden van Italië. De 22-jarige coureur van SEG Racing Academy veroverde ook al de nationale titel op de weg, waardoor hij nu op beide disciplines Italiaans kampioen is.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2018 20:14
Wat een klasse van Floortje. Hou vol . Nog 2etappes.
6 juli 2018 22:30
Top zender Ziggo sport !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.