Florian Sénéchal biedt excuses aan voor vechtpartij

donderdag 3 oktober 2019 om 19:10
Florian Sénéchal biedt excuses aan voor vechtpartij

foto: Cor Vos

Florian Sénéchal heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor zijn uitbarsting na de finish van de Sparkassen Münsterland Giro. De renner van Deceuninck-Quick-Step ging op de vuist met Max Walscheid, de Duitse sprinter van Team Sunweb die als vijfde over de streep kwam.

Sénéchal was net klaar met het afzetten van zijn Colombiaanse sprintkopman en uiteindelijke winnaar Álvaro José Hodeg, toen hij op hoge snelheid ten val kwam. De winnaar van Le Samyn keek even naar rechts, maar werd net op dat moment links aangetikt door Walscheid.

De Fransman kwam uiteindelijk met de schrik vrij, maar hij vond het toch nodig om zijn Duitse collega even op te zoeken, die zich op zijn beurt liet interviewen. Sénéchal gaf Walscheid vervolgens een flinke tik. Beide kemphanen moesten nadien uit elkaar worden gehouden.

“Ik excuseer me voor mijn brutale reactie na de finish”, zo laat een afgekoelde Sénéchal nu weten. “Ik was echter bang, aangezien ik inmiddels ben hersteld van mijn gebroken schouder. Gelukkig hoefde ik vandaag niet naar het ziekenhuis”, aldus de 26-jarige renner, die niet veel later alweer zijn tweet verwijderde.


Update 20.00 uur

Florian Sénechal heeft een nieuwe tweet geplaatst waarin hij (wel) excuses maakt aan Walscheid, zijn ploeg en de fans. “Wat ik na de wedstrijd deed was echt onacceptabel en het laat niet zien wie ik echt ben. Het spijt me heel erg!” Deceuninck-Quick-Step laat weten dat de zaak intern is afgehandeld.

De Belgische WorldTour-ploeg heeft zijn renner een boete opgelegd. Het geld gaat overigens naar een liefdadigheidsinstelling.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.