Florian Sénéchal blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2019 om 14:16

Florian Sénéchal blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

Florian Sénéchal blijft ook de komende twee seizoenen in het truitje van Deceuninck-Quick-Step koersen. De 25-jarige Fransman heeft namelijk zijn contract verlengd tot en met 2021, zo laat de Belgische sterrenformatie weten. “Ik hoop nog langer voor deze ploeg te rijden”, is Sénéchal in zijn nopjes.

Sénéchal maakte vorig jaar zijn debuut voor (toen nog) Quick-Step Floors, nadat hij enkele jaren uitkwam voor het Franse Cofidis. De bonkige renner wist in korte tijd uit te groeien tot een gewaardeerde knecht voor kopmannen als Philippe Gilbert, Niki Terpstra en Zdeněk Štybar.

De Fransman wist in zijn eerste Belgische jaar al naar diverse ereplaatsen te rijden, maar dit seizoen won hij zijn eerste wedstrijd voor Deceuninck-Quick-Step. Hij wist na een enerverende editie van de Waalse eendagskoers Le Samyn naar de zege te sprinten, voor Aimé De Gendt en ex-ploeggenoot Terpstra.

“Het doel is om wedstrijden te winnen”
Ruim één maand later finishte Sénéchal knap als zesde in Parijs-Roubaix. “Ik hoop in de toekomst nog sterker te worden in de klassiekers. Mijn doel is om wedstrijden te winnen. Ik ben heel erg blij dat ik voor Deceuninck-Quick-Step mag koersen, de beste ploeg ter wereld”, aldus Sénéchal, die in de Giro d’Italia nog moest opgeven vanwege een sleutelbeenbreuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.