Florian Stork promoveert naar WorldTour-ploeg Sunweb

vrijdag 8 februari 2019 om 10:29
Florian Stork promoveert naar WorldTour-ploeg Sunweb

foto: Marcel Koch (archief)

De aangekondigde versterking van Team Sunweb is Florian Stork. De 21-jarige Duitser reed de afgelopen twee jaar voor het opleidingsteam van de Duitse WorldTour-formatie. Met de komst van Stork, als 26e renner, is de selectie van Sunweb voor 2019 compleet.

Begin dit jaar vertrokken al drie renners van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht: Joris Nieuwenhuis, Marc Hirschi en Max Kanter. Stork werd in 2018 vijfde in het algemeen klassement van de Tour Alsace. Hij verdient volgens de ploegleiding een gelijkwaardige kans.

“In de afgelopen twee jaar heeft Sunweb me de kans gegeven mezelf te ontwikkelen en behoort ons programma echt tot de beste van de wereld. Voor mij is dit een kinderwens die uitkomt”, vertelt Stork. “Ik kijk er naar uit om dit werk voort te zetten met alle geweldige mensen om me heen en mezelf nog meer uit te dagen op het hoogste niveau van deze sport.” Eind maart maakt Stork zijn debuut in het rode shirt, tijdens de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

In de poll op WielerFlits stemde nog geen 9% op de Duitser als mogelijke aanwinst van Sunweb. De andere kanshebbers, Felix Gall uit Oostenrijk, Martin Salmon uit Duitsland en Nils Eekhoff en Jarno Mobach uit Nederland, blijven in 2019 actief voor de opleidingsploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.