Florian Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 26 februari 2021 om 18:25

Florian Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour

Update Florian Stork heeft een mooi klassement in de UAE Tour aan zich voorbij zien gaan. De 23-jarige Duitser was in de tweede bergetappes de beste renner van DSM en leek naar de twaalfde plaats in het klassement op weg, maar een val maakte vandaag een einde aan zijn ronde.

Stork liet in de twee bergetappes van de UAE Tour een sterke indruk achter. Op Jabel Hafeet was de Duitser de laatste DSM-renner die het tempo kon volgen en aan de finish kwam hij als zevende over de streep, zijn eerste top 10-klassering in de WorldTour ooit. Op Jebel Jais was hij wederom de beste renner van zijn ploeg en werd hij veertiende, waardoor hij naar de twaalfde plaats in het klassement opschoof.

In de voorlaatste, nerveuze etappe ging het echter mis voor Stork. Op honderd kilometer van de streep kwam de Duitser hard ten val, waardoor hij de strijd moest staken. Het is nog niet bekend hoe hij eraan toe is.

Roux en Moschetti
Nog twee renners haalden door valpartijen het einde van de etappe niet. Anthony Roux liet na de rit röntgenfoto’s maken maar die brachten geen breuken aan het licht, liet zijn ploeg Groupama-FDJ al weten. Matteo Moschetti, woensdag nog vijfde in de rit naar Al Marjan Island, verliet eveneens de koers. Na een val probeerde de renner van Trek-Segafredo nog wel verder te rijden, maar enkele kilometers verder kneep hij toch de remmen dicht. (26 februari, 15.58 uur)


Update – Geen ziekenhuischeck nodig voor Moschetti

Trek-Segafredo heeft een update gegeven over Matteo Moschetti, na zijn valpartij in de UAE Tour. De ploegarts laat weten dat de Italiaan op zijn linkerbilspier en heiligbeen is terechtgekomen en door de pijn moest opgeven. Na de finish is de 24-jarige sprinter onderzocht, maar op dit moment is er geen nader onderzoek in het ziekenhuis nodig. Vannacht wordt hij geobserveerd. (26 februari, 16.25 uur)


Update – Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour

Florian Stork heeft bij zijn valpartij in de zesde etappe van de UAE Tour een knieschijf en meerdere ribben gebroken. Dat meldde zijn ploeg Team DSM na afloop van de rit. De breuken hebben enige tijd nodig om te genezen, liet het team weten. “Florian gaat zich nu eerst volledig focussen op zijn herstel, voordat we een terugkeer in de koers bekijken.”

Geef een reactie